Глумац Милорад Мандић Манда је преминуо на данашњи пре седам година, 15. јуна 2016.

На седму годишњицу његове смрти, Ања Мандић, његова друга супруга је поделила емотивну поруку на Инстаграму.

- Из породичног албума. Сећање на једно велико дете, са друге планете - написала је Ања.

Фотографија је добила више од 1.000 лајкова за свега сат времена.

 

 

Легендарни глумац Милорад Мандић Манда преминуо је 2016. године на сцени Установе културе "Вук Караџић", у којој је у то време играо ансамбл позоришта "Бошко Буха", чији је члан био, током извођења дечје представе "Петар Пан", у којој је тумачио лик Капетана Куке. Ања је ту представу гледала у друштву Анђелке Прпић.

- Ретко ко зна да смо на тој представи у првом реду били Андрија и ја. Увек смо га љубили пред представу међутим тај дан нисмо стигли. Седели смо у првом реду и како сам гледала, он је пао са брода, помислила сам да је то смислио, као пада у воду. Међутим кад се није померао видела сам да нешто није у реду, тражила сам некога погледом да ми потврди моје стрепње и видела Бобу Мићаловић, која је исто гледала са децом представу, и она ме је збуњено гледала. Знала сам да нешто не ваља. У том тренутку сам сама скочила на сцену и желела да му очи буду затворене међутим њему су биле отворене и ја сам знала да није добро. Била сам растројена између њега који лежи на сцени и Андрије који је у првом реду све то посматрао. Затим они навлаче завесе и изводе децу из сале, а ја остајем унутра на сцени, док ми дете од девет година остаје иза само - испричала је глумица својевремено у емисији "Преживели" на телевизији К1.

- У том тренутку сам излетела и рекла му да ће све да буде у реду, ја сам била функционална да знам где ми је дете, међутим стигла је хитна и видела сам да то дуго траје. Позвала сам сву Маднину децу и рекла да дођу, јер тати није добро. У међувремену сам почела да се мирим са осећајем да ће се нешто лоше десити - испричала је глумица.

Фото: Инстаграм принтскрин/anjuta_mandic

 

 

- Одмах сам укључила психологе и за мене и за Андрију, нисам хтела да лажем сина који је осећао да нешто није у реду. Питао ме је "где је тата", а ја сам рекла шта имам да кажем. Тај његов крик никад нећу заборавити, само сам га стегла и дала му јастук да удара што више може по њему, а он је викао да не жели да живи и избацио све из себе. Кад је почео да плаче било ми је лакше, да знам да се није заледио, већ да тугује - казала је Ања Мандић.

- Прва представа коју сам играла је била траума за мене, то је било две недеље након његове смрти. Мислила сам да сам дању у матриксу, а ноћу у лимбу. Како ја једем, а њега нема, како могу да живим, а њега нема? Тај тренутак играња "Родољубаца" је био ствар одлуке, тад сам одлучила да имам право да живим. Јављао се осећај кривице и туга, што је нормално, али схватите да универзум има план и да се то свима дешава, онда вам се тело опусти и наставите да живите. Мислим да је најбоље што сам плакала пред Андријом јер је и он научио да тугује и да има дане кад не жели напоље и да је то реду. Такође, пре тога, Андрија је одиграо кључну улогу, он ми је рекао "знам да је ово страшно али хоћу да скинеш ово црно и да светлиш за мене", имао је само девет година. Исто једном приликом док сам тупила и нисам хтела да изађем напоље, рекао ми је "шта би ти тата рекао сада, па изађи, мало промени ту енергију - открила је глумица у својој исповести.

Много јој је помогла и кума Анђелка Прпић.

- Анђелка Прпић је била упорна и прва ме извукла напоље и то на концерт и тад је преживела са мном мој напад анксиозности, шта ћу ја на концерту -, искрена је била Ања у поменутој емисији.

Фото: В. Данилов/АТА имагес

 

 

Ања Мандић присетила се тада и једне анегдоте везане за покојног глумца.

- Он је био велики радохолик и мислим да је превише себе давао на послу. Зато су га његова деца и била жељна. Када је преузео функцију ВД у "Бухи" радио је дан и ноћ. Оде ујутру у 8 и остане док не заврши, до поноћи, а уједно игра и представе. Ја сам покушавала да га одговорим, да га уразумим да тако не може дугорочно, али сам на крају одустала јер сам видела да је то нека његова мисија. На крају сам му кувала и носила ручак у позориште, да не би више живео на штапићима, а онда ми се пре неког времена десило да ме је возио таксиста, који ме је и тих дана сваки пут возио да му однесем ручак, и испричао занимљиву ствар. Рекао је како га је Манда једном приликом замолио да стане пре куће, да баци ручак у контејнер, да се ја не бих увредила - открила је својевремено Ања свом колеги Милану Калинићу.

БОНУС ВИДЕО: