Његове песме народне музике, међу којима се истичу "Не волим те Алија", "Србин је луд", "Пуцајте у тамбураше" и "Немој да се љутиш", често прате контроверзе и критике, будући да неки сматрају да величају српски национализам и пропагирају насиље.

Иако је Баја Малим Книнџа својевремено тврдио да је његова музика искључиво забавног карактера и да није политичка, многи мисле да његови текстови промовишу нетолеранцију и подстичу мржњу према другим националностима.

Ипак, Баја Малим Книнџа остао је један од најслушанијих и најтраженијих извођача овог жанра, а његови наступи су и даље распродати.

Фото: АТА имагес

 

Баја је гостовао код водитеља Ивана Гајића у емисији Пулс Србије где је открио колико је тежак био његов пут, посебно се осврнувши на осуде јавности на које је наилазио.

- Нисам наилазио у приватном животу и на наступима, осим од стране медија. Такав је систем био, свашта се дешавало. То је било време када је морало да се бира једна страна. Опстао сам и никада није касно да дођу плодови мога рада и борбе. Ништа мени није било лако. Чак неке друге животне ствари које ја нисам желео да помињем. Рецимо Бора Чорба је једном приликом открио да сам ја са 7 година остао без бубрега, била је погрешна дијагноза у Ливну па су ме спашавали у Сарајеву. Са 14 година сам дошао у Београд што значи да се већ 42 године борим и ту на асфалту са променљивим успехом. Сада је све то дошло до изражаја, па и оно моје давање новчаница оном дечаку. Значи има оног горе ко то бележи - рекао је певач и додао:

Фото: АТА имагес/ТВ БН принтксин

 

- Код мене ништа није ишло лако. Онда када су мислили да сам најбогатији тада сам спавао негде у кецу у кукурузима, тамо негде у Сурчину. Ето, једном се десило да сам најваљен негде да певам и један од уредника ми је отео микрофон и рекао нећеш певати. Па и то ми се дешавало. Међутим, тог су уредника нашли сутрадан у гипсу не знам ја шта је било. Дружио сам се ја и са људима са друге стране закона, али никада нисам подлегао томе - нашалио се певач и навео да се он стварно оклизнуо сутрадан.

БОНУС ВИДЕО: