Никола Јокић је на спектакуларан начин завршио сезону, пошто је са Денвером Нагетсима по први пут у историји постао шампион.

Сада се поставља питање, да ли ће играти за Србију на предстојећем Светском првенству?

Најпозванији да одговори на то питање јесте селектор Светислав Пешић, који је неколико пута током сезоне био гост Јокића у Америци, где су разговарали о будућим плановима.

Фото: Танјуг/АП

 

 

Међутим, Пешић није дао конкретан одговор.

- Две ствари су се десиле. Добра ствар је да је Јокић освојио титулу и да је завршио сезону, али се друге лиге још не завршавају. Ми још нисмо видели крај сезоне у Турској, Шпанији, АБА лиги... Ту су све наши играчи. Ништа се ново не дешава ни када је у питању Јокић, ни када су у питању други играчи. Чекамо да се заврши сезона, разговарамо са играчима, посећујемо их.. Они знају шта их очекује, какав смо програм замислили. Начелно су исти прихватили, али остаје да видимо шта ће бити до краја сезоне - рекао је Пешић за Моззарт Спорт и додао:

- Нама се већ неколико играча повредило, капитен Лучић сигурно неће играти. Било је повреда у последњих месец-два, неких више, неких мање озбиљних. Неки се не осећају, физички способним да могу да издрже још један напор. Јако касно им се завршава клупска сезона, а рано крећу припреме за репрезентацију. Мораћемо да будемо доста пажљиви, у смислу начина како да се припремамо јер неће бити превише дана на располагању. Сада прво чекамо да се окончају првенства, па ћемо онда направити конкретнију листу за Мундобаскету.
Пешић је упитан да прокоментарише да ли је Јокић најбољи кошаркаш на планети?

Фото: Танјуг/АП

 

 

- Сада је ту много анкета и прича, али он је сигурно најбољи играч у НБА лиги ове године. Не само због резултата или освојене титуле НБА шампиона где је он био најбољи и МВП, не ни због статистике, већ због начина на који утиче на комплетну игру тима. Он сваке године напредује, што је врло интересантно, а одлика је врхунских играча. Да не причам сада понаособ, ми овде говоримо о Денверу и Николи Јокићу. Сваки врхунски играч који жели даље да напредује, он унапређује себе и екипу. Кошарка је ипак тимски спорт. Имамо Новака Ђоковића који игра индивидуални спорт, али он стално истиче тимски рад. Кошарка и даље зависи од тимског рада, истицао сам и раније, где на крају побеђују најбољи играчи. Њему су сви саиграчи захвални на свему што он ради, али је и он њима захвалан. Још интересантније и значајније је када Николу упоређујемо са осталим високим играчима, звездама НБА или других спортова, где је он показао да припада по свим параметрима - објаснио је Пешић.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".