Nikola Jokić je na spektakularan način završio sezonu, pošto je sa Denverom Nagetsima po prvi put u istoriji postao šampion.

Sada se postavlja pitanje, da li će igrati za Srbiju na predstojećem Svetskom prvenstvu?

Najpozvaniji da odgovori na to pitanje jeste selektor Svetislav Pešić, koji je nekoliko puta tokom sezone bio gost Jokića u Americi, gde su razgovarali o budućim planovima.

Foto: Tanjug/AP

 

 

Međutim, Pešić nije dao konkretan odgovor.

- Dve stvari su se desile. Dobra stvar je da je Jokić osvojio titulu i da je završio sezonu, ali se druge lige još ne završavaju. Mi još nismo videli kraj sezone u Turskoj, Španiji, ABA ligi... Tu su sve naši igrači. Ništa se novo ne dešava ni kada je u pitanju Jokić, ni kada su u pitanju drugi igrači. Čekamo da se završi sezona, razgovaramo sa igračima, posećujemo ih.. Oni znaju šta ih očekuje, kakav smo program zamislili. Načelno su isti prihvatili, ali ostaje da vidimo šta će biti do kraja sezone - rekao je Pešić za Mozzart Sport i dodao:

- Nama se već nekoliko igrača povredilo, kapiten Lučić sigurno neće igrati. Bilo je povreda u poslednjih mesec-dva, nekih više, nekih manje ozbiljnih. Neki se ne osećaju, fizički sposobnim da mogu da izdrže još jedan napor. Jako kasno im se završava klupska sezona, a rano kreću pripreme za reprezentaciju. Moraćemo da budemo dosta pažljivi, u smislu načina kako da se pripremamo jer neće biti previše dana na raspolaganju. Sada prvo čekamo da se okončaju prvenstva, pa ćemo onda napraviti konkretniju listu za Mundobasketu.
Pešić je upitan da prokomentariše da li je Jokić najbolji košarkaš na planeti?

Foto: Tanjug/AP

 

 

- Sada je tu mnogo anketa i priča, ali on je sigurno najbolji igrač u NBA ligi ove godine. Ne samo zbog rezultata ili osvojene titule NBA šampiona gde je on bio najbolji i MVP, ne ni zbog statistike, već zbog načina na koji utiče na kompletnu igru tima. On svake godine napreduje, što je vrlo interesantno, a odlika je vrhunskih igrača. Da ne pričam sada ponaosob, mi ovde govorimo o Denveru i Nikoli Jokiću. Svaki vrhunski igrač koji želi dalje da napreduje, on unapređuje sebe i ekipu. Košarka je ipak timski sport. Imamo Novaka Đokovića koji igra individualni sport, ali on stalno ističe timski rad. Košarka i dalje zavisi od timskog rada, isticao sam i ranije, gde na kraju pobeđuju najbolji igrači. NJemu su svi saigrači zahvalni na svemu što on radi, ali je i on njima zahvalan. Još interesantnije i značajnije je kada Nikolu upoređujemo sa ostalim visokim igračima, zvezdama NBA ili drugih sportova, gde je on pokazao da pripada po svim parametrima - objasnio je Pešić.

BONUS VIDEO

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".