Како пише немачки РТЛ, америчка спринтерка преминула је од компликација током превременог порођаја.

Славна атлетичарка била је у осмом месецу трудноће када је изненада добила напад и висок скок притиска изазван еклампсијом - често фаталним стањем које се јавља у другој половини трудноће.

Тори је кренула да се порађа и, нажалост, изгубила битку. С обзиром на то да ју је страшна судбина задесила у њеном дому, док је била сама у кући, беба такође није преживела, пише РТЛ.

Беживотно тело троструке освајачице олимпијске медаље откривено је након што су њени вољени јавили полицији да су забринути, јер се нису чули са њом неколико дана, пренео је ТМЗ.

Ова подмукла дијагноза води се као један од водећих узрока смртности мајке и фетуса, због чега је важно информисати се на време и спровести адекватну терапију, нарочито уколико патите од претходно дијагностикованог високог притиска или дијабетеса.

 

 

Ако се стање занемари, може доћи до неких од следећих озбиљних последица као што су мождани удар, ослабљен рад срца, дисфункција јетре и бубрега, едем плућа, слепило, ХЕЛЛП синдром, а понекад и смрт мајке и смрт фетуса.

БОНУС ВИДЕО:

ПАРИЗ ЈЕ ЊЕГОВ: Новак Ђоковић "прошетао" пехар Ролан Гароса Паризом

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".