Kako piše nemački RTL, američka sprinterka preminula je od komplikacija tokom prevremenog porođaja.

Slavna atletičarka bila je u osmom mesecu trudnoće kada je iznenada dobila napad i visok skok pritiska izazvan eklampsijom - često fatalnim stanjem koje se javlja u drugoj polovini trudnoće.

Tori je krenula da se porađa i, nažalost, izgubila bitku. S obzirom na to da ju je strašna sudbina zadesila u njenom domu, dok je bila sama u kući, beba takođe nije preživela, piše RTL.

Beživotno telo trostruke osvajačice olimpijske medalje otkriveno je nakon što su njeni voljeni javili policiji da su zabrinuti, jer se nisu čuli sa njom nekoliko dana, preneo je TMZ.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TMZ (@tmz_tv)

Ova podmukla dijagnoza vodi se kao jedan od vodećih uzroka smrtnosti majke i fetusa, zbog čega je važno informisati se na vreme i sprovesti adekvatnu terapiju, naročito ukoliko patite od prethodno dijagnostikovanog visokog pritiska ili dijabetesa.

 

 

Ako se stanje zanemari, može doći do nekih od sledećih ozbiljnih posledica kao što su moždani udar, oslabljen rad srca, disfunkcija jetre i bubrega, edem pluća, slepilo, HELLP sindrom, a ponekad i smrt majke i smrt fetusa.

BONUS VIDEO:

PARIZ JE NJEGOV: Novak Đoković "prošetao" pehar Rolan Garosa Parizom

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".