Спортисти, глумци, певачи, политичари... сви су стали у ред да честитају српском асу на огромном подвигу, али једна особа ћути.

И то прослављени тенисер, Роџер Федерер, што је многе изненадило. Подсетимо, и највећи ривал српског тенисера Рафаел Надал одмах одмах се огласио и честитао Новаку на великом успеху.

Федерер сада ћути, а када год је Рафа освајао трофеје писао је Швајцарац честитке и истицао колико је велики пријатељ са Шпанцем.

Фото: Танјуг/АП/Evan Agostini

 

 

Да подсетимо, Рафаел Надал је 2020. године у финалу Ролан Гароса победио Новака Ђоковића, и одмах након меча, Федерер је честитао великом ривалу.

- Одувек сам имао само највеће поштовање за мог пријатеља Рафу као особу и као шампиона. Као мој највећи ривал током много година, верујем да смо један другог натерали да будемо бољи тенисери. Зато је велика част да му честитам на његовом 20. гренд слему. То је посебно невероватно пошто сада он има трофеј Ролан Гароса 13 пута, што је једно од највећих достигнућа у спорту. Честитам и његовом тиму, пошто овако нешто нико не може да постигне сам. Надам се да је 20. трофеј само још један корак у наставку пута за обојицу. Свака част Рафа, заслужио си - написао је тада ентузијастично Федерер.

Фото: Танјуг/АП

 

 

Такође, велике речи је упутио и Лионелу Месију, када је Аргентина освојила Светско првенство.

- Бајка за Аргентину! Изнова и изнова је Лионел Меси редефинисао величину. Привилегија је гледати те, честитке Леу и Аргентини. Специјално и историјиски - написао је тада Федерер.

БОНУС ВИДЕО: