И данас се памти моменат када се открила велика љубавна афера Мише Ковача и Аните Батурине. Мишо је тада био у браку са Љубицом Ковач, која му је након сазнања о афери направила такав скандал пред један наступ, да је Мишо покушао да откаже наступ под изговором да је болестан. Тада је Мишо признао Љубици да је заљубљен у младу Аниту.

Пар се венчао две године након велике афере. Добили су и двоје деце: сина Едија и ћерку Ивану. Развели су се 1996. године, након велике трагедије која је задесила њихов дом, када је у рату страдао њихов син.

Причу о томе шта се тачно догодило и како се распала једна породица, испричала је Анита у великој исповести за 24 сата.хр. Отворила је душу и изнела детаље о трагичној ноћи кад су изгубили сина.

- Мишо и ја смо их васпитали тако да увек буду добри према другој деци и да им помажу, па су увек били окружени вршњацима. Онда су дошле ‘90. и Еди је постао "Бед Блу Бој". Сећам се да је с пријатељима почео да гледа ратне филмове. Почео је прича да жели да иде у рат и да брани Хрватску, иако је имао тек 16 година. Рекла сам Миши да ми се то ништа не свиђа и да морамо учинити нешто да га фокусирамо на школу, али Еди се није дао - започела је своју причу Анита.

Фото: Јутјуб принтскрин

 

- Мишо је тад имао доброг пријатеља који је водио једну војну јединицу у Чрномерцу, па кад је видео да Еди жели да осети војнички живот, замолио је пријатеља да га узме. Били смо уверени да ће му након неколико дана досадити строга дисциплина, али догодило се супротно. Еди је први устајао, радио све што би му рекли, спавао на поду, показао се као узоран војник. Био је опчињен идејом да ће једног дана бити попут филмских хероја. Вратио се кући и наставио да сања о одласку у рат - рекла је Анита, па наставила:

- Мишо је тад учинио једну глупост. Купио је пиштољ и дао га Едију. Молила сам га да то не чини, да је детету дао оружје у руке, али Мишо је имао неизмерно поверење у Едија и тврдио ми је да је наш син довољно одговоран и да зна што има у рукама. А Еди се више није одвајао од пиштоља. Носио га је и у изласке. Све до те кобне вечери априла 1992. Еди би се увек јавио ако би остао дуже и увек смо знали где је и шта ради. Али те вечери није се јављао, а није ни дошао кући до 22. Ни до 23. Ни до поноћи. Ходала сам по стану луда од бриге, с неким лошим предосећајем. Молила сам Мишу да учини нешто, да иде да га тражи. И он је био ван себе од бриге, али није знао кога да зове, где да иде. Ја сам излазила пред кућу, гледала низ улицу чекајући да се Еди однекуд појави. Око пола три ујутро зазвонио нам је телефон. Јавио се Мишо и занемео. Полиција му је јавила да је Еди у Драшковићевој, у Болници за трауматологију и да су му рекли како Еди "има лакшу повреду мозга" - присећа се Анита.

Када су стиглу у болницу Анита није ни сањала да ће то бити последњи пут да види свог сина.

Фото: Јутјуб принтскрин/CMC TV

 

- Имао је повез око чела, а лекари су били врло оптимистични око његовог опоравка. Рекли су нам да је метак прошао поред чеоног дела мозга, те да ће се Еди извући, али да ће имати вероватно проблема са моториком десне руке. Ништа није слутило на лош исход - наставља своју причу Анита.

- Како су ми касније рекли, један од доктора је дошао у визиту и склонио с Едија покривач. Шокирао се кад је видео да му је стомак отекао и пун течности. Хитно су га пребацили у КБЦ Ребро и установили да је пун бактерија. Еди је због нечије намерне или ненамерне грешке умро од сепсе у највећим мукама и то ми је и данас најтеже да прихватим. Наш син није требало да умре - испричала је Анита.

Смрт сина потпуно их је уништила, нарочито након сазнања да је све могло бити у реду и да је пуком непажњом дошло до компликација. Мишо је био потпуно сломљен човек и како каже Анита, видела је одмах да се неће моћи да се носи с тугом због губитка сина.

- И ја сам се распадала, али рекла сам Миши да се морамо да се приберемо због Иване. Она је била у осетљивим годинама, имала је 14, остала је без вољеног старијег брата, а онда је гледала и нас двоје који само плачемо и ћутимо. Наша девојчица патила је сама - открила је Анита најтеже трнутке кроз коју је прошла њена породица.

Фото: Јутјуб принтскрин

 

После развода, Мишо је са пророчицом Силвијом Конте Калви Марковић отишао из земље, а његова ћерка Ивана је то веома тешко поднела. Ивана је након погибије старијег брата, развода родитеља и очеве депресије, почела да конзумира хероин, а наводно је себи покушала да одузме живот.

За певача је све ово било превише, те је 1999. године пуцао себи у груди, али су лекари успели да му спасе живот.

- Покушај самоубиства била је само кулминација нагомилане туге и очаја због губитка сина - признао је својевремено Ковач.

Како је истакао, уз њега су сада супруга Лидија, ћерка Ивана и унука Елена.

БОНУС ВИДЕО: