Како пише "Блиц", дете није хтело да иде, те га је Игор ухватио за руку и шутнуо. Полиција је одмах обавештена након чега је патрола одмах реаговала на лицу места и привела осумњиченог. Обавештен је надлежни тужилац и против Игора М. биће поднета кривична пријава.

Кабинет министра полиције у контакту је са мајком дечака који је нападнут док је продавао лимунаду и пренели су спремност припадника бригаде да заједно са дечаком и његовим другарима, уколико то они буду желели, буду на Калемегдану и пруже им подршку.

Такође, министар Братислав Гашић осудио је насиље над дечаком и рекао да нико нема право да врши насиље нарочито не над децом и да ће српска полиција бити ту уз све грађане.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MOJ BEOGRAD (@moj_beo_grad_)

 

Деца хтела да зараде за џепарац

Подсетимо, на друштвеним мрежама појавио се видео у ком се може видети срамотан потез старијег мушкарца, када је, након краће препирке, физички напао дечака који је заједно са својим другом продавао цеђени сок и на тај начин му правио "конкуренцију".

- Деца су за време распуста само цедила сокове и изашла да зараде за џепарац, да би их човек 50+ година напао. Дете је избезумљено и толико нападнуто да је приликом човековог насиља остао без патике... Човек је насред Калемегдана физички напао дете и ударио га неколико пута јер два малолетна дечака продају сокове и тиме праве конкуренцију њему који има штанд. Заводи ред и каже како је Калемегдан његов. Већина људи је само гледала. Пазите своју децу! - објаснила је у видео снимку девојка која је целу ситуацију и снимала.

 

 

Након што је, снимајући видео девојка пар пута скренула пажњу човеку да пусти дете, да је малолетно и да ће звати полицију, он јој је одговорио:

- Па шта ако је малолетно, продужи својим путем. Продаје ту сокове, а продајем и ја. Ја га не малтретирам, оно мене малтретира - рекао је старији мушкарац.

Двојица дечака, видно узнемирена, како се може чути у видеу, објаснили су да им је првобитно старији мушкарац рекао да се склоне, што су и урадили, међутим и тада су му сметали.

- Рекао је да се склонимо, што смо и урадили и онда смо дошли овде на клупицу и то му је сметало. Њему нисмо ништа урадили лоше, он је мене ударио по глави. Сад сам звао маму, рекла је да зовете полицију - рекао је један дечак кроз дрхтав глас.

БОНУС ВИДЕО:

ПОТРЕСНЕ СЦЕНЕ НА МОСТУ У ВАРВАРИНУ: Обележена годишњица НАТО бомбардовања и убиства 10 цивила

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".