Kako piše "Blic", dete nije htelo da ide, te ga je Igor uhvatio za ruku i šutnuo. Policija je odmah obaveštena nakon čega je patrola odmah reagovala na licu mesta i privela osumnjičenog. Obavešten je nadležni tužilac i protiv Igora M. biće podneta krivična prijava.

Kabinet ministra policije u kontaktu je sa majkom dečaka koji je napadnut dok je prodavao limunadu i preneli su spremnost pripadnika brigade da zajedno sa dečakom i njegovim drugarima, ukoliko to oni budu želeli, budu na Kalemegdanu i pruže im podršku.

Takođe, ministar Bratislav Gašić osudio je nasilje nad dečakom i rekao da niko nema pravo da vrši nasilje naročito ne nad decom i da će srpska policija biti tu uz sve građane.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MOJ BEOGRAD (@moj_beo_grad_)

 

Deca htela da zarade za džeparac

Podsetimo, na društvenim mrežama pojavio se video u kom se može videti sramotan potez starijeg muškarca, kada je, nakon kraće prepirke, fizički napao dečaka koji je zajedno sa svojim drugom prodavao ceđeni sok i na taj način mu pravio "konkurenciju".

- Deca su za vreme raspusta samo cedila sokove i izašla da zarade za džeparac, da bi ih čovek 50+ godina napao. Dete je izbezumljeno i toliko napadnuto da je prilikom čovekovog nasilja ostao bez patike... Čovek je nasred Kalemegdana fizički napao dete i udario ga nekoliko puta jer dva maloletna dečaka prodaju sokove i time prave konkurenciju njemu koji ima štand. Zavodi red i kaže kako je Kalemegdan njegov. Većina ljudi je samo gledala. Pazite svoju decu! - objasnila je u video snimku devojka koja je celu situaciju i snimala.

 

 

Nakon što je, snimajući video devojka par puta skrenula pažnju čoveku da pusti dete, da je maloletno i da će zvati policiju, on joj je odgovorio:

- Pa šta ako je maloletno, produži svojim putem. Prodaje tu sokove, a prodajem i ja. Ja ga ne maltretiram, ono mene maltretira - rekao je stariji muškarac.

Dvojica dečaka, vidno uznemirena, kako se može čuti u videu, objasnili su da im je prvobitno stariji muškarac rekao da se sklone, što su i uradili, međutim i tada su mu smetali.

- Rekao je da se sklonimo, što smo i uradili i onda smo došli ovde na klupicu i to mu je smetalo. NJemu nismo ništa uradili loše, on je mene udario po glavi. Sad sam zvao mamu, rekla je da zovete policiju - rekao je jedan dečak kroz drhtav glas.

BONUS VIDEO:

POTRESNE SCENE NA MOSTU U VARVARINU: Obeležena godišnjica NATO bombardovanja i ubistva 10 civila

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".