- Био је то тренутак тоталног шока, тренутак ужаса. Људи су долазили овде на одмор. Настао је хаос - речи су којима је Британка Еленор Винсент описала шта се дешавало у Ансију за Би-Би-Си, одмах након стравичног напада на децу.

Сиријски азилант је ножем напао децу која су била на јутарњем излету са васпитачицама у парку поред језера у Ансију. Он је ножем избо децу, од којих су нека била у колицима, а потом током бега са лица места је напао старијег човека који се шетао у близини. Захваљујући интервенцији полиције, нападач је погођен у ноге и савладан.

Полиција тврди да је нападач 45-годишњи мушкарац који је тражио статус избеглице, а медији преносе да је претходно био у Шведској, где је већ добио статус избеглице.

Неколико тренутака након напада објављен је и снимак нападача како бежи од грађана, али се накнадно појавио нови застрашујући снимак на коме се види како мушкарац са марамом трчи по дечијем игралишту са ножем у руци. У позадини се види жена како гура колица са дететом и покушава да побегне од нападача. Након тога, нападач сустиже жену са колицима и напада дете.

Упозоравамо да је снимак изузетно узнемирујућ.

Осумњичени од раније није познат полицији. У његовом досијеу нема ничега што би указивало на историју насиља или повезаност са исламистичким групама.

БОНУС ВИДЕО:

НЕБО У ЊУЈОРКУ ПОСТАЛО ЈЕ НАРАНЏАСТО: Дим од шумских пожара у Канади прекрива Северну Америку

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".