Петар је рођен на Цетињу, обожава га млађа генерација, а сада је говорио о својој љубави из детињства којој је био посвећен. 

-У Будви сам дуго тренирао одбојку. Брат рођени ми је репрезентативац и професионални одбојкаш. Отац је био тренер, али сам ја остао мали. Играо сам дизача, али једноставно између два техничара која су сличног квалитета, увек бирате вишег, због квалитета и блока, јер се одбојка заправо игра висине – каже Стругар у емисији "Кец на једанаест".

Петар је велики навијач Партизана, али због реакција и срчаности које има све мање прати спорт.

 


- Све мање гледам спорт, јер се толико унесем да изгубим глас. Партизан нисам гледао, јер сам био на путу, али ћу старијег сина морати да водим када буду играли у Београду – каже глумац, а на констатацију водитеља Бошка Јаковљевића, да је цена карата од 6 – 60 хиљада динара.

Глумац је добио обећање од Андрије Кузмановића да ће га одвести, а уколико то не уради "запретио " му је на следећи начин: 

  -Андрија Кузмановић ми је обећао да идем са њим, тако да ако ме испали, биће свашта – каже кроз осмех.

Популарни глумац велики је љубитељ животиња, па је тако пре три године са једним другаром отворио коњички клуб надомак Београда.

 - Волим да живим са животињама и то је један најчистији вид љубави. За децу и одрасле, веома је битна та невербална комуникација и емпатија коју развијају животиње.  Борављење са коњима и делфинима посебан је вид хипотерапије, који је благородна за децу са аутизмом. Такође, деца са параплегијом, имају доста благодети од провођења времена са коњима и на коњу, јер они у ходу имају импулс као човек и онда им он стимулише те рецепторе за координацију – додао је Стругар , а потом се похвалио се да ће коњички клуб преселити на нову локацију, где ће коње спремати за спорт и рекреацију.

 

 Глумац се осврнуо и на своја глумачка остварења, па је посебно истакао представу "Наш разред" који је одиграо на сцени Народног позоришта. Реч је о пољском тексту: 

 -Тема која се обрађује је веома историјски тешка, по истинитим догађајима је рађена. Као и свако велико дело, може да се посматра кроз разне углове. Ванвременски и ванпросторни је комад и у томе је његова величина. Највећа ствар те представе су ти млади људи – изјавио је Петар у емисији "Кец на једанаес" на телевизији К1.

БОНУС ВИДЕО: