Petar je rođen na Cetinju, obožava ga mlađa generacija, a sada je govorio o svojoj ljubavi iz detinjstva kojoj je bio posvećen. 

-U Budvi sam dugo trenirao odbojku. Brat rođeni mi je reprezentativac i profesionalni odbojkaš. Otac je bio trener, ali sam ja ostao mali. Igrao sam dizača, ali jednostavno između dva tehničara koja su sličnog kvaliteta, uvek birate višeg, zbog kvaliteta i bloka, jer se odbojka zapravo igra visine – kaže Strugar u emisiji "Kec na jedanaest".

Petar je veliki navijač Partizana, ali zbog reakcija i srčanosti koje ima sve manje prati sport.

 


- Sve manje gledam sport, jer se toliko unesem da izgubim glas. Partizan nisam gledao, jer sam bio na putu, ali ću starijeg sina morati da vodim kada budu igrali u Beogradu – kaže glumac, a na konstataciju voditelja Boška Jakovljevića, da je cena karata od 6 – 60 hiljada dinara.

Glumac je dobio obećanje od Andrije Kuzmanovića da će ga odvesti, a ukoliko to ne uradi "zapretio " mu je na sledeći način: 

  -Andrija Kuzmanović mi je obećao da idem sa njim, tako da ako me ispali, biće svašta – kaže kroz osmeh.

Popularni glumac veliki je ljubitelj životinja, pa je tako pre tri godine sa jednim drugarom otvorio konjički klub nadomak Beograda.

 - Volim da živim sa životinjama i to je jedan najčistiji vid ljubavi. Za decu i odrasle, veoma je bitna ta neverbalna komunikacija i empatija koju razvijaju životinje.  Boravljenje sa konjima i delfinima poseban je vid hipoterapije, koji je blagorodna za decu sa autizmom. Takođe, deca sa paraplegijom, imaju dosta blagodeti od provođenja vremena sa konjima i na konju, jer oni u hodu imaju impuls kao čovek i onda im on stimuliše te receptore za koordinaciju – dodao je Strugar , a potom se pohvalio se da će konjički klub preseliti na novu lokaciju, gde će konje spremati za sport i rekreaciju.

 

 Glumac se osvrnuo i na svoja glumačka ostvarenja, pa je posebno istakao predstavu "Naš razred" koji je odigrao na sceni Narodnog pozorišta. Reč je o poljskom tekstu: 

 -Tema koja se obrađuje je veoma istorijski teška, po istinitim događajima je rađena. Kao i svako veliko delo, može da se posmatra kroz razne uglove. Vanvremenski i vanprostorni je komad i u tome je njegova veličina. Najveća stvar te predstave su ti mladi ljudi – izjavio je Petar u emisiji "Kec na jedanaes" na televiziji K1.

BONUS VIDEO: