Прошло је скоро две године откако је у кобној несрећи настрадао легендарни НБА кошаркаш Коби Брајант (41) и његова ћерка Гијана (13). Тог кобног 26. јануара 2020. године пилот Ара Зобаyан одлучио је да полети хеликоптером упркос густој магли и слабој видљивости. 

Фото: Танјуг/АП

 

 

Смрт некадашњег кошаркаша Лејкерса уздрмала је спортску јавност, а бројни пријатељи и фанови нису желели у први мах ни да поверују да се то заиста догодило. Кобе је иза себе оставио супругу Ванесу (39) и још три кћери: Наталију (18), Капри (2) и Бјанку (4). 

Осим што је био један од најбољих спортиста свих времена, Брајант је по повлачењу из професионалног спорта остао цењен и успешан у јавном и друштвеном животу. Легендарни кошаркаш био је и одличан предузетник, а пре смрти је инвестирао новац у компанију Бодyармор која се бави производњом освјежавајућих спортских напитака.

Управо је захваљујући овом пословном потезу, његова породица недавно зарадила огроман новац, чак 400 милиона долара или 345 милиона евра. Коби је у овај бизнис уложио 6 милиона долара, а директорску позицију у споменутој компанији преузела је његова супруга Ванеса након његове трагичне смрти.

Компанија је одлично пословала, па су власници одлучили да је продају за осам милијарди долара због чега је Брyантова породица зарадила поменути износ од 400 милиона долара. 

(24сата.хр)