Prošlo je skoro dve godine otkako je u kobnoj nesreći nastradao legendarni NBA košarkaš Kobi Brajant (41) i njegova ćerka Gijana (13). Tog kobnog 26. januara 2020. godine pilot Ara Zobayan odlučio je da poleti helikopterom uprkos gustoj magli i slaboj vidljivosti. 

Foto: Tanjug/AP

 

 

Smrt nekadašnjeg košarkaša Lejkersa uzdrmala je sportsku javnost, a brojni prijatelji i fanovi nisu želeli u prvi mah ni da poveruju da se to zaista dogodilo. Kobe je iza sebe ostavio suprugu Vanesu (39) i još tri kćeri: Nataliju (18), Kapri (2) i Bjanku (4). 

Osim što je bio jedan od najboljih sportista svih vremena, Brajant je po povlačenju iz profesionalnog sporta ostao cenjen i uspešan u javnom i društvenom životu. Legendarni košarkaš bio je i odličan preduzetnik, a pre smrti je investirao novac u kompaniju Bodyarmor koja se bavi proizvodnjom osvježavajućih sportskih napitaka.

Upravo je zahvaljujući ovom poslovnom potezu, njegova porodica nedavno zaradila ogroman novac, čak 400 miliona dolara ili 345 miliona evra. Kobi je u ovaj biznis uložio 6 miliona dolara, a direktorsku poziciju u spomenutoj kompaniji preuzela je njegova supruga Vanesa nakon njegove tragične smrti.

Kompanija je odlično poslovala, pa su vlasnici odlučili da je prodaju za osam milijardi dolara zbog čega je Bryantova porodica zaradila pomenuti iznos od 400 miliona dolara. 

(24sata.hr)