Радознало двогодишње дете у уторак је стекло титулу једног од најмањих уљеза у Белој кући након што је успео да се провуче кроз металну ограду на северној страни виле и уђе на територију Беле куће, преноси Асошиејтед прес.

Службеници службе, који су одговорни за безбедност у Белој кући, отишли су по дете дете и успешно су га вратили његовим родитељима на авенији Пенсилванија. Приступ комплексу је накратко био ограничен док дечак није враћен родитељима.

Тајна служба је накратко испитала родитеље, а затим је дозволила породици да оде.

Фото: Танјуг/АП

 

Портпарол Тајне службе Ентони Гуљелми рекао је да су полицајци „наишли на радозналог младог посетиоца дуж северне ограде Беле куће који је накратко ушао у двориште председничке резиденције“.

- Безбедносни системи Беле куће одмах су алармирали службенике Тајне службе те су малишан и родитељи врло брзо поново били заједно - навео је Гуљелми у саопштењу, преноси АП.

Фото: Профимедиа

 

Ово је први успешан упад у председнички комплекс откако је ограда Беле куће удвостручена на отприлике 4 метра у последњих неколико година након низа безбедносних пропуста. Иако је виша, нова ограда има додатни простора између стубова, што је несташни малишан искористио. 

Старија деца су понекад заглављена у огради, док су се демонстранти везали ланцима за њу.

БОНУС ВИДЕО:

ТРАМП НАПУСТИО СУДНИЦУ: Тренутак кад некадашњи председник САД одлази уз велике мере обезбеђења

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".