Специфичан назив Црна свадба дошао од старог влашког обреда у којем приликом смрти младог мушкарца који је годиштем стасао за женидбу, он бива сахрањен у свадбеном оделу, а испраћа га вереница или нека друга девојка одевена у венчаницу. Кроз веома изражено присуство фолклорних елемената и народних веровања из овог дела Србије, управо ће овај обред бити један од приказаних веровања са којима ће се суочавати и двојица инспектора.

Фото: Јутјуб принтскрин/SUPERSTAR TV

 

 

Прича почиње у малом месту у Источној Србији где Митар, иначе миран и благ човек, изненада и на бруталан начин убија дванаесторо својих комшија. Покушавајући да расветле мотиве злочина, Петар, припадник безбедносне агенције и инспектори Томић и Благојевић позивају Наташу, реномираног психолога, да као судски вештак утврди да ли је Митар психички оболео или се иза злочина крије неки други мотив. Али тиме ће само откључати мистерију где се преплићу влашка магија и тајанствени центри моћи, у борби добра и зла која траје вековима.

Након емитовања серије појам "катабаза" доста је заинтересовао гледаоце, а он значи пад или суноврат. Славко Штимац изговара ову реплику пре него што убије и своју последњу жртву.

Фото: Јутјуб принтскрин/SUPERSTAR TV

 

 

- Кључни појам серије, ту се користи у негативном значењу и представља најстрашнију претњу за неке од јунака, у шта ће се публика уверити када буде одгледала свих десет епизода - објаснио је сценариста Страхиња Маџаревић.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".