„Дара из Јасеновца“, трагична прича о страдању Срба, Јевреја и Рома у логору Јасеновац, након филма који је потресао јавност добиће и епилог у виду ТВ серије.

Мада је аутор и редитељ Предраг Гага Антонијевић најавио да ће се серија „Дара из Јасеновца“ бавити и периодом „Олује“ – од тога је, у међувремену, одустао, а сада је открио и ко ће се у серији наћи у главним улогама.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/101 Studios

 

 

― Размишљао сам о „Олуји“, али сам одустао. „Олуја“ би на ову „Дару“, која почиње збегом, била збег на збег. Средином октобра требало би да радимо отварање серије „Дара из Јасеновца“, сусрет Даре и Буде педесет година касније. Љубомир Бандовић ће играти Буду, а Мирјана Карановић ће играти Дару. Веома сам узбуђен што ћу режирати, сценарио је одличан, а њих двоје су генијални глумци ― открио је Гага Антонијевић и додао:

Фото: Зоран Жестић

 

 

― Радио сам са обома раније, и знам да је ту небо граница. Биће то сјајно отварање којим ће се заокружити тај циклус. Знамо да су нека деца преживела, али и да су браћа и сестре били раздвојени, послати по хрватским кућама, покатоличени… Многи од њих се више никада нису срели, иако су преживели. Неки јесу, установили су ко су и одакле су, а неки се траже до данашњег дана. Зато ми је важно да се циклус затвори, да њих двоје на крају одлазе, али не знамо која им је судбина.

Подсетимо, у филму "Дара из Јасеновца" девојчицу Дару игра тринаестогодишња Биљана Чекић, док се у улози њеног брата Буде смењују три брата из Херцег Новог, Лука, Симон и Јаков Шарановић.