Specifičan naziv Crna svadba došao od starog vlaškog obreda u kojem prilikom smrti mladog muškarca koji je godištem stasao za ženidbu, on biva sahranjen u svadbenom odelu, a ispraća ga verenica ili neka druga devojka odevena u venčanicu. Kroz veoma izraženo prisustvo folklornih elemenata i narodnih verovanja iz ovog dela Srbije, upravo će ovaj obred biti jedan od prikazanih verovanja sa kojima će se suočavati i dvojica inspektora.

Foto: Jutjub printskrin/SUPERSTAR TV

 

 

Priča počinje u malom mestu u Istočnoj Srbiji gde Mitar, inače miran i blag čovek, iznenada i na brutalan način ubija dvanaestoro svojih komšija. Pokušavajući da rasvetle motive zločina, Petar, pripadnik bezbednosne agencije i inspektori Tomić i Blagojević pozivaju Natašu, renomiranog psihologa, da kao sudski veštak utvrdi da li je Mitar psihički oboleo ili se iza zločina krije neki drugi motiv. Ali time će samo otključati misteriju gde se prepliću vlaška magija i tajanstveni centri moći, u borbi dobra i zla koja traje vekovima.

Nakon emitovanja serije pojam "katabaza" dosta je zainteresovao gledaoce, a on znači pad ili sunovrat. Slavko Štimac izgovara ovu repliku pre nego što ubije i svoju poslednju žrtvu.

Foto: Jutjub printskrin/SUPERSTAR TV

 

 

- Ključni pojam serije, tu se koristi u negativnom značenju i predstavlja najstrašniju pretnju za neke od junaka, u šta će se publika uveriti kada bude odgledala svih deset epizoda - objasnio je scenarista Strahinja Madžarević.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".