У маркетима он кошта 199 динара, на пијацама негде и по 250-300 динара за килограм. Ово поврће незаобилазно је у припреми сваког ручка, а ако је судећи по реакцијама људи на ове цене, због новог поскупљења куповаћемо га на комад!

Наиме, на Твитеру је најпре осванула фотка на којој се види цена из једног нашег маркета.

Фото: принтскрин Твитер/@тамара_кукиц

 

 

А на пијаци је, изгледа, још скупљи....

- Нормално је да се плаче кад се чисти црни лук. Ја данас заплакао на пијаци кад сам питао за цену. 250 дин/кг - написао је један човек.

 

 

Људи се само надовезују и коментаришу.

- Сад се плаче и кад се купи и кад се љушти, у комплету да буде...

Упоређују и цене лука са другим ценама.

- Црни лук скупљи од банана и лимуна. Пистаћи и куркума не рипају.

- Динстаћемо пистаће и индијске орахе…

А они који неће да плаћају - саде ову поврћку.

 

 

Ситуација са ценом црног лука није боља ни на пијаци, штавише грађани би за куповну морали да издвоје још новца. Килограм овог поврћа износи чак 300 динара.

Расте и цена осталих потрепштина на пијацама

Пијаце се већ увелико припремају за ускршње празнике и то је разлог што је свака трећа тезга на Земунској пијаци била испуњена домаћим свежим јајима. Ситнија, крупнија, средња, понуда је велика, а цена им се креће од 20 до 40 динара по комаду.

Роткивце, млади лук, купус, зелена салата и даље су најтраженији, а цена им се креће од 60 до 80 динара. Купује се и свеж спанаћ а цена му се креће од 100 до 200 динара. На тезгама све мање има црвених паприка, а цена им је иста као и у претходном периоду, за килограм и до 600 динара. Ово црвено поврће све више замењују краставци и парадајз. Цена им је разноврсна од 200 до 400 динара по килограму.

Фото: Новости

 

 

Суграђани који одлуче да купују кромпир на Земунској пијаци потребно је да издвоје од 70 до 200 динара. Килограм шаргарепе и тиквица креће се од 120 до 220 динара.

На престоничким тезгама и даље може да се нађе јужно воће, а накупци кажу да се добро продаје. Мандарине, лимун, поморанџе и банане купују се и овог месеца, а цена им је иста као и у претходном периоду и креће се од 130 до 250 динара. Понуда јабука је на пијаци у Земуну је велика. Црвене, жуте, киселе, слатке, а цена од 70 до 220 динара.

Београђани на пијацама купују и млади кајмак, а за килограм овог млечног производа потребно је издвојити и до 1.500 динара, док је цена пуномасног сира 600 динара.

Тренд раста цена и даље се наставља, а по свему судећи, то се неће ускоро променити.

ЦЕНЕ

ЈАЈА - 20 до 40 динара по комаду

ЦРНИ ЛУК - 300 динара

РОТКВИЦЕ - од 60 до 80 динара

КРОМПИР - од 70 до 200 динара

ЈАГОДЕ -од 150 до 500 динара

МАНДАРИНЕ 200 динара

БОНУС ВИДЕО

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".