Едсон Арантес до Насименто свима познатији као Пеле, један је од најбољих фудбалера свих времена. Он је са бразилском репрезентацијом освојио три титуле првака света (1958, 1962 и 1970). 

Свако ко је имао прилику да гледа овог човека, било то на стадиону или на малим екранима, тврди да је он убедљиво најбољи фудбалер свих времена. Пеле је у фудбалу био оно, што су Битлси и Стонси били у музици, једноставно је привлачио публику на магичан начин, пише Калдрма.рс.

Ова фудбалска легенда је два пута посетила главни град наше лепе државе и оба пута га је угостила редакција "Вечерњих новости".

1969. године је први пут ушетао у редакцију "Новости", када је са својим клубом Сантосом био на турнеји по бившој Југославији, па је чак и одиграо неколико утакмица, па чак и против Црвене Звезде. Та утакмица се завршила ремијем 3:3 и на стадиону Маракана је било преко 75.000 гледалаца.

Медији су ту утакмицу описали као најчистији фудбалски догађај, јер су се виделе све мане и врлине две различите школе: јужноамеричка и средњеевропска.

Други пут је Пеле посетио Београд, када је већ увелико био легенда фудбала. 1974 је у склопу промотивне кампање "Пепси коле" још једном боравио у нашем главном граду. Пеле је тада уживао у друштву новинара и уредника "Вечерњих новости", у згради борбе у чувеној "жутој соби".