Edson Arantes do Nasimento svima poznatiji kao Pele, jedan je od najboljih fudbalera svih vremena. On je sa brazilskom reprezentacijom osvojio tri titule prvaka sveta (1958, 1962 i 1970). 

Svako ko je imao priliku da gleda ovog čoveka, bilo to na stadionu ili na malim ekranima, tvrdi da je on ubedljivo najbolji fudbaler svih vremena. Pele je u fudbalu bio ono, što su Bitlsi i Stonsi bili u muzici, jednostavno je privlačio publiku na magičan način, piše Kaldrma.rs.

Ova fudbalska legenda je dva puta posetila glavni grad naše lepe države i oba puta ga je ugostila redakcija "Večernjih novosti".

1969. godine je prvi put ušetao u redakciju "Novosti", kada je sa svojim klubom Santosom bio na turneji po bivšoj Jugoslaviji, pa je čak i odigrao nekoliko utakmica, pa čak i protiv Crvene Zvezde. Ta utakmica se završila remijem 3:3 i na stadionu Marakana je bilo preko 75.000 gledalaca.

Mediji su tu utakmicu opisali kao najčistiji fudbalski događaj, jer su se videle sve mane i vrline dve različite škole: južnoamerička i srednjeevropska.

Drugi put je Pele posetio Beograd, kada je već uveliko bio legenda fudbala. 1974 je u sklopu promotivne kampanje "Pepsi kole" još jednom boravio u našem glavnom gradu. Pele je tada uživao u društvu novinara i urednika "Večernjih novosti", u zgradi borbe u čuvenoj "žutoj sobi".