Рупу на дршћи од тигања и шерпи до сада сте сигурно користили како би закачили посуду да виси. То је идеално решење за мале кухиње у којима нема довољно простора на полицама или у кухињским елементима.

Једноставно, закачићете тигањ на куку и оставити га до наредне употребе. Овако складиштење тигања чува посуђе од бржег пропадања јер нису изложени огреботинама и потенцијалним оштећењима.

Стављањем у ормар или фиоку са другим посуђем ризикујемо механичка оштећења. Осим тога, тигањ који виси на зиду има приступ свежем ваздуху, па је мање склон рђама. Али то није све. Међутим, њена сврха је вишеструка, а мало ко заправо зна чему она још служи.

Рупу на дршћи од тигања можете да искористите како бисте, приликом кувања, у њу ставили варјачу или кашику којом мешате храну. Често приликом кувања варјачу стављамо поред тигања и тиме додатно прљамо радну површину.

Међутим, тигањи су прављени тако да имају посебан простор за варјаче и кашике, па је довољно да их провучете кроз рупу на дршци од тигања и тако је држите до наредне употребе. Ово је веома и практично, јер нећете морати додатно да чистите радну површину.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".