Rupu na dršći od tiganja i šerpi do sada ste sigurno koristili kako bi zakačili posudu da visi. To je idealno rešenje za male kuhinje u kojima nema dovoljno prostora na policama ili u kuhinjskim elementima.

Jednostavno, zakačićete tiganj na kuku i ostaviti ga do naredne upotrebe. Ovako skladištenje tiganja čuva posuđe od bržeg propadanja jer nisu izloženi ogrebotinama i potencijalnim oštećenjima.

Stavljanjem u ormar ili fioku sa drugim posuđem rizikujemo mehanička oštećenja. Osim toga, tiganj koji visi na zidu ima pristup svežem vazduhu, pa je manje sklon rđama. Ali to nije sve. Međutim, njena svrha je višestruka, a malo ko zapravo zna čemu ona još služi.

Rupu na dršći od tiganja možete da iskoristite kako biste, prilikom kuvanja, u nju stavili varjaču ili kašiku kojom mešate hranu. Često prilikom kuvanja varjaču stavljamo pored tiganja i time dodatno prljamo radnu površinu.

Međutim, tiganji su pravljeni tako da imaju poseban prostor za varjače i kašike, pa je dovoljno da ih provučete kroz rupu na dršci od tiganja i tako je držite do naredne upotrebe. Ovo je veoma i praktično, jer nećete morati dodatno da čistite radnu površinu.

BONUS VIDEO

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".