Данас ова титула губи на значају, с обзиром да Велика Британија више није феудално друштво, међутим, ова титула се и даље може добити.

Постоје три начина како доћи до ове титуле моћног имена:

  • Кроз брак, односно удајом или женидбом са носиоцем титуле и тако је кроз наследство добити.
  • Кроз мандат у Кући Лордова, горњем дому Британског парламента, што је могуће кроз номинацију премијера и одобрење монарха.
  • Куповином титуле, односно земље која би ту титулу донела будућем носиоцу.
  • Куповина земље може бити изузетно скупа, међутим, сајт establishedtitles.com је дошао до јефтинијег решења. Они обезбеђују титулу за заинтересоване кроз куповину мањег деле земље.

    Фото: Танјуг/АП

     

    Примарни циљ ове акције је заштита шума у Шкотској. Пакет укључује земљу која се креће од десетине метра квадратног па све до 2 метра квадратна и сертификат.

    Будући лорд и будућа лејди

    Најмања величина коју можете купити је величине десетине метра квадратног и кошта 50 долара. Уколико желите да одштампате сертификат, то ће коштати додатних 30 долара, а уколико желите да тај сертификат урамите, то ће коштати додатних 59 долара.

    Фото: Профимедиа

     

    Уколико сте заинтересовани за већи комад земље, онда је потребно да издвојите још 160 долара за пола метра квадратна, односно 300 долара за 1 метар квадратни. Иста је цена независно од пола.

    Погодности за парове

    Парови имају веће погодност, односно, цена две титуле кошта скоро 90 долара без штампања и урамљивања сертификата. Уколико, ипак, желите ту опцију, цена је иста - 30 долара за штампање и 59 за урамљивање.

    Фото: В. Ђ.

     

    Основни пакет за парове укључује две десетине метра квадратног, а метар квадратни кошта 270 долара док ће два метра квадратних коштати додатних 305 долара.

    Шта све укључују пакети?

    Првенствено укључују земљу за коју се определите као и персонализовани сертификат у електронској верзији или штампаној, уколико се за њу одлучите.

    Фото: establishedtitles.com

     

    Такође, добићете јединствени број парчета земље. На вашој земљи ће се налазити посађено дрво, чиме ова организација испуњава свој примарни циљ.

    БОНУС ВИДЕО:

    За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

    Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".