Danas ova titula gubi na značaju, s obzirom da Velika Britanija više nije feudalno društvo, međutim, ova titula se i dalje može dobiti.

Postoje tri načina kako doći do ove titule moćnog imena:

  • Kroz brak, odnosno udajom ili ženidbom sa nosiocem titule i tako je kroz nasledstvo dobiti.
  • Kroz mandat u Kući Lordova, gornjem domu Britanskog parlamenta, što je moguće kroz nominaciju premijera i odobrenje monarha.
  • Kupovinom titule, odnosno zemlje koja bi tu titulu donela budućem nosiocu.
  • Kupovina zemlje može biti izuzetno skupa, međutim, sajt establishedtitles.com je došao do jeftinijeg rešenja. Oni obezbeđuju titulu za zainteresovane kroz kupovinu manjeg dele zemlje.

    Foto: Tanjug/AP

     

    Primarni cilj ove akcije je zaštita šuma u Škotskoj. Paket uključuje zemlju koja se kreće od desetine metra kvadratnog pa sve do 2 metra kvadratna i sertifikat.

    Budući lord i buduća lejdi

    Najmanja veličina koju možete kupiti je veličine desetine metra kvadratnog i košta 50 dolara. Ukoliko želite da odštampate sertifikat, to će koštati dodatnih 30 dolara, a ukoliko želite da taj sertifikat uramite, to će koštati dodatnih 59 dolara.

    Foto: Profimedia

     

    Ukoliko ste zainteresovani za veći komad zemlje, onda je potrebno da izdvojite još 160 dolara za pola metra kvadratna, odnosno 300 dolara za 1 metar kvadratni. Ista je cena nezavisno od pola.

    Pogodnosti za parove

    Parovi imaju veće pogodnost, odnosno, cena dve titule košta skoro 90 dolara bez štampanja i uramljivanja sertifikata. Ukoliko, ipak, želite tu opciju, cena je ista - 30 dolara za štampanje i 59 za uramljivanje.

    Foto: V. Đ.

     

    Osnovni paket za parove uključuje dve desetine metra kvadratnog, a metar kvadratni košta 270 dolara dok će dva metra kvadratnih koštati dodatnih 305 dolara.

    Šta sve uključuju paketi?

    Prvenstveno uključuju zemlju za koju se opredelite kao i personalizovani sertifikat u elektronskoj verziji ili štampanoj, ukoliko se za nju odlučite.

    Foto: establishedtitles.com

     

    Takođe, dobićete jedinstveni broj parčeta zemlje. Na vašoj zemlji će se nalaziti posađeno drvo, čime ova organizacija ispunjava svoj primarni cilj.

    BONUS VIDEO:

    Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

    Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".