У свом богатом глумачком опусу, поред бројних ангажмана у позоришту, забележио је више од 50 улога у филмовима и серијама, а можда највећу наклоност публике донела му је рола Рајка Малешевића у серији "Мој рођак са села".

"Почивај у миру, мој Рајко"

Од глумца се опростио и Драган Гаги Јовановић, који у серији "Мој рођак са села" игра његовог сина Драгорада Дракчета Малешевића.

- Јавили сте ми тужну вест. Не знам шта да кажем. Отишао је велики глумац. Почивај у миру, мој Рајко - рекао је кратко Гаги за Курир.

Фото: В. Данилов

 

 

Управник ове драмске куће Светислав Буле Гонцић каже да је отишао сјајан глумац, чије су улоге биле уткане у животе генерација које су га цениле.

- Танасије је био једно од највећих глумачких имена које памтим као дете и колега који је имао прилику да игра с њим. Заувек ће остати у нашој глуми и срцима свих који су га волели. Ово је велики губитак за све нас, јер нас је напустила једна велика глумачка личност - рекао је Гонцић.

- Пљакин друг и врхунски глумац. Био је најбољи човек ког сам икада познавао - рекао је Вук Костић за Курир.

Фото: Н. Фифић

 

 

У сећању пријатеља остаће упамћен као достојанствена и отмена личност.

- Имао сам прилику да, поред професионалне сарадње, будем и пријатељ с Танасијем. Био је специфичан, снажан карактер, достојанствен и увек отмен. Глумац с јаким изразом и огромним дијапазоном. Има незаборавне улоге. Баш ме је погодила вест о његовој смрти - казао је Тихомир Станић.

Фото: В. Данилов

 

 

Подсетимо,Танасије је рођен у Нишу 1942. године, а глуму је завршио на Академији за позориште, филм и телевизију у Београду, након чега је постао члан Југословенског драмског позоришта. Играо је на сценама београдских, новосадских и нишких театара, а пензију је дочекао као стални члан Народног позоришта у Београду 2005. године.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".