U svom bogatom glumačkom opusu, pored brojnih angažmana u pozorištu, zabeležio je više od 50 uloga u filmovima i serijama, a možda najveću naklonost publike donela mu je rola Rajka Maleševića u seriji "Moj rođak sa sela".

"Počivaj u miru, moj Rajko"

Od glumca se oprostio i Dragan Gagi Jovanović, koji u seriji "Moj rođak sa sela" igra njegovog sina Dragorada Drakčeta Maleševića.

- Javili ste mi tužnu vest. Ne znam šta da kažem. Otišao je veliki glumac. Počivaj u miru, moj Rajko - rekao je kratko Gagi za Kurir.

Foto: V. Danilov

 

 

Upravnik ove dramske kuće Svetislav Bule Goncić kaže da je otišao sjajan glumac, čije su uloge bile utkane u živote generacija koje su ga cenile.

- Tanasije je bio jedno od najvećih glumačkih imena koje pamtim kao dete i kolega koji je imao priliku da igra s njim. Zauvek će ostati u našoj glumi i srcima svih koji su ga voleli. Ovo je veliki gubitak za sve nas, jer nas je napustila jedna velika glumačka ličnost - rekao je Goncić.

- Pljakin drug i vrhunski glumac. Bio je najbolji čovek kog sam ikada poznavao - rekao je Vuk Kostić za Kurir.

Foto: N. Fifić

 

 

U sećanju prijatelja ostaće upamćen kao dostojanstvena i otmena ličnost.

- Imao sam priliku da, pored profesionalne saradnje, budem i prijatelj s Tanasijem. Bio je specifičan, snažan karakter, dostojanstven i uvek otmen. Glumac s jakim izrazom i ogromnim dijapazonom. Ima nezaboravne uloge. Baš me je pogodila vest o njegovoj smrti - kazao je Tihomir Stanić.

Foto: V. Danilov

 

 

Podsetimo,Tanasije je rođen u Nišu 1942. godine, a glumu je završio na Akademiji za pozorište, film i televiziju u Beogradu, nakon čega je postao član Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Igrao je na scenama beogradskih, novosadskih i niških teatara, a penziju je dočekao kao stalni član Narodnog pozorišta u Beogradu 2005. godine.

(Kurir)

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".