У протеклих неколико дана многи коментаришу одлуку градоначелника Пуле Филипа Зоричића да забрани концерт српских певача Ане Бекуте, Драгана Којића Кебе и Зоране Мићановић (одлука суда се још чека).

На овом концерту Кеба је требало да наступа заједно са поменутим певачима, али је наводно градоначелник Пуле пијан исказао незадовољство због избора певача, те је упутио увреде и викао на организаторе. 

Како се наводи, Зоричић "не жели српско смеће у свом граду" уз констатацију да "та музика не приличи њиховом менталитету".

Фото: Алекса Станковић/ATA имагес/Принтскрин/Јутјуб/ ArtCaffe

 

 

Хрватски портал Индеx.хр, спровео је анкету са питањем да ли хрватски држављани слушају "цајке", а одговори су и више него занимљиви.

Чак 55 одсто њих тврди да не слуша јер "то слушају само дебили и сељачине". Тридесет одсто њих је признало да их слуша и да се не сраме тога, док је 15 процената рекло да "не, али можда некад само...". 

Оно што је веома занимљиво, када је ова анкета са истим питањем спроведена 2020. године, када није било, као сада, афере око забране српских народњака - резултат је био поприлично другачији. Тада је 53 одсто испитаника рекло да слуша фолк и трап-фолк, пише "Индекс.хр".

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".