Концерт је организовала организација "Хиљадарка", која је, како је навела, већ била договорила закуп дворане, међутим, градоначелник је ипак одлучио да све откаже. И градоначелник Осијека, где је потом требало да се одржи концерт, подржао је колегу из Пуле.

Марио Циндори, директор агенције "Хиљадарка", који је организовао спорни концерт, све је предао суду и сад чека њихов одговор.

- У петак смо на суду у Пули затражили привремену меру уласка у дворану Дома спортова. Сад чекамо одлуку. Из Осијека нам се још нису јавили, а требало је - изјавио је Марио Циндори, директор агенције Хиљадарка, који тренутно чека одлуку пулског суда о концерту ''Душко Кулиш и гости''.

Фото: Алекса Станковић/АТА имагес/Принтскрин/Јутјуб/ArtCaffe

 

Чекају и службени одговор осјечког градоначелника Ивана Радића (40) за организацију истоименог концерта у дворани "Зрињевац". Иако обојица градоначелника засад бране српске певаче, организатор концерта тврди да има друге опције.

- 'Јављају ми се други градоначелници и жупани. Желе да код њих пребацимо концерт - рекао је Циндори.

Директор "Хиљадарке" није хтео да наброји све градоначелнике и жупане који желе својим суграђанима добар турбофолк провод, али је међу њима, како каже Циндори, ријечки градоначелник Марко Филиповић (43).

- Он нам се први јавио - додаје Циндори.

Фото: В. Данилов/Ата имагес/Принтскрин/Јутјуб/ArtCaffe

 

Марко Филиповић је изјавио да је против забрана.

- Ко слуша, нека слуша и нека иде на концерт, а ко не, неће купити карту и неће га нико присиљавати да слуша. Колико ми је познато, Ријеци се ови организатори нису обратили - рекао је Филиповић.

Против цајки у Ријеци ништа не би имао ни бенд Лет 3, хрватски представници за Песму за Евровизију.

- Једва чекам! Цајке су једино што имамо, ако нам то забране, немамо ништа - рекао је Дамир Мартиновић Мрле (61).

Директор "Хиљадарке" истиче да је подршку добио од бројних фолк извођача те најављује још већи спектакл од предвиђеног концерта у Пули.

- Многи желе да дају подршку колегама и наступити без хонорара. Желе да организујемо нешто веће. Постоји могућност да један четвртак у јуну организирамо концерт у арени у Загребу, Сплиту или Вараждину - каже Циндори.

(24сата.хр)

БОНУС ВИДЕО: