U proteklih nekoliko dana mnogi komentarišu odluku gradonačelnika Pule Filipa Zoričića da zabrani koncert srpskih pevača Ane Bekute, Dragana Kojića Kebe i Zorane Mićanović (odluka suda se još čeka).

Na ovom koncertu Keba je trebalo da nastupa zajedno sa pomenutim pevačima, ali je navodno gradonačelnik Pule pijan iskazao nezadovoljstvo zbog izbora pevača, te je uputio uvrede i vikao na organizatore. 

Kako se navodi, Zoričić "ne želi srpsko smeće u svom gradu" uz konstataciju da "ta muzika ne priliči njihovom mentalitetu".

Foto: Aleksa Stanković/ATA images/Printskrin/Jutjub/ ArtCaffe

 

 

Hrvatski portal Index.hr, sproveo je anketu sa pitanjem da li hrvatski državljani slušaju "cajke", a odgovori su i više nego zanimljivi.

Čak 55 odsto njih tvrdi da ne sluša jer "to slušaju samo debili i seljačine". Trideset odsto njih je priznalo da ih sluša i da se ne srame toga, dok je 15 procenata reklo da "ne, ali možda nekad samo...". 

Ono što je veoma zanimljivo, kada je ova anketa sa istim pitanjem sprovedena 2020. godine, kada nije bilo, kao sada, afere oko zabrane srpskih narodnjaka - rezultat je bio poprilično drugačiji. Tada je 53 odsto ispitanika reklo da sluša folk i trap-folk, piše "Indeks.hr".

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".