– Поздрављам одлуку градоначелника Пуле, јер јавна власт има задатак да води бригу о културном идентитету једног града и смеру у којем жели ићи. То није забрана слушања те врсте музике, јер се она може изводити у другим просторима – написала је на почетку објаве на друштвеним мрежама певачица и додала:

– Свакако да ова забрана неће зауставити овај поразни тренд у балканизираној Хрватској. Оно што мени лично смета у овој врсти музике су негативне, простачке и ступидне поруке и текстови у којима се спомињу „аутомати, утоке, дрога и к***е“ и сличне појаве својствене крими миљеу, којем неки од извођача и припадају. Жене изгледају крајње вулгарно и понашају се простачки не презајући од псовки у својим „песмама“. Оно што ме још више љути јесу упоређивање овог тренда с деведесетима и стављање тзв. денс музике у исти кош с трап/турбо фолком – између осталог написала је Покос.

Подсетимо, градоначелник Пуле, Филип Зоричић забранио је наступе Ане Бекуте, Зоране Мићановић, Душка Кулиша и Драгана Којића Кебе у овом граду у Истри.

Ана Бекута се тим поводом огласила, реагујући на скандалозне изјаве првог човека овог истарског града који је изјавио за Србе да су "смеће". Бекута му је тада достојанствено узвратила:

– У Истри сам у последњих 40 година летовала барем десет пута. Јер, како кажу моји пријатељи, имам укуса. За мене је Истра једна од најлепших регија наше бивше државе. Храна је фантастична, крајолик је прелеп, сви моји домаћини су били невероватни и третирали ме као краљицу. Тако, приметила сам, третирају сваког свог госта. Одакле год он долазио – почела је Бекута и додала:

– Зато знам да одлука градоначелника Пуле нема везе с начином на који размишљају Пулежани и Истријани. У Пули и Истри сам провела довољно времена да их упознам. Ђубре, или како рекоше смеће, нема нацију. Смеће не може бити српско или хрватско. Смеће је једноставно ђубре и смеће. Видим да га и у Србији и у Хрватској имамо у једнаким количинама. Ако ми дозволе актери данашњих вести да им дам један савет из живота: Када ти се програм не свиђа, пребаци га. Када ти се кафић не свиђа, промени га. Када ти се концерт не свиђа, не купуј карту. Врло је једноставно. Видимо се у Осијеку – поручила је Ана.