Реакције на друштвеним мрежама у комшилуку су бројне и - упечатљиве.

Многи се шале са читавим "случајем" и иронично поручују - "следећи на реду је бурек".

- Значи, цајке се кренуле забрањивати. Следећи је гарант бурек - написала је једна твитерашица из комшилука.

 

 

- Толико проблема у овој држави, а ми се бавимо забранама "турбофолк" - написао је други корисник.

 

 

- Севе национале пева турбофолк, ногометаши режу вене уз турбофолк, по градовима су турбофолк клубови крцати, Еxтра ФМ међу најслушанијим радиостаницама, турбофолк извођачи пуне највеће дворане, али градоначелници забрањују наступе турбофолк извођача који и нису турбофолк.

 

 

- Нико као не воли цајке, а кад негде наступају, све је пуно.

 

 

- Мислим да би теретана где искључиво треште цајке била тотални хит.

 

 

- Какве црне цајке? Хрвати слушају дубокоумну музику. Прилажем неупитни доказ - написао је коментатор уз принскрин текста песме "Виски", коју пева Лидија Бачић.

 

 

Подсетимо, градоначелник Пуле забранио је концерт који је требло да се одржи 25. марта у пулском Дому спортова, а коначна одлука суда се још увек чека. На концерту је требало да наступе Душко Кулиш, Драган Којић Кеба, Ана Бекута и Зорана Мићановић. Промоција Хиладарка је склопила уговор о закупу дворане с трговачким друштвом Пула Спорт, које је власник пулског Дома спортова.

- Иако је цели тим Хиладарке био јако ентузијастичан за овај концерт, нисмо могли да променимо одлуку градоначелника Пуле, господина Филипа Зоричића, који је одлучио да у јавним просторима неће бити турбофолк музике - рекли су из Хиладарке. 

Промоција је најавила како ће концерт бити премештен у Осијек, но тамошњи градоначелник Иван Радић такође се успротивио тој идеји.

- Осијек је средњеевропски град који има наглашену европску димензију. Као градоначелник, апсолутно подржавам реакцију колеге градоначелника Пуле. Концерт који је постао предмет расправе неће се одржати у градском простору Осијека - поручио је у изјави.

(Index.hr)

БОНУС ВИДЕО: