Reakcije na društvenim mrežama u komšiluku su brojne i - upečatljive.

Mnogi se šale sa čitavim "slučajem" i ironično poručuju - "sledeći na redu je burek".

- Znači, cajke se krenule zabranjivati. Sledeći je garant burek - napisala je jedna tviterašica iz komšiluka.

 

 

- Toliko problema u ovoj državi, a mi se bavimo zabranama "turbofolk" - napisao je drugi korisnik.

 

 

- Seve nacionale peva turbofolk, nogometaši režu vene uz turbofolk, po gradovima su turbofolk klubovi krcati, Extra FM među najslušanijim radiostanicama, turbofolk izvođači pune najveće dvorane, ali gradonačelnici zabranjuju nastupe turbofolk izvođača koji i nisu turbofolk.

 

 

- Niko kao ne voli cajke, a kad negde nastupaju, sve je puno.

 

 

- Mislim da bi teretana gde isključivo trešte cajke bila totalni hit.

 

 

- Kakve crne cajke? Hrvati slušaju dubokoumnu muziku. Prilažem neupitni dokaz - napisao je komentator uz prinskrin teksta pesme "Viski", koju peva Lidija Bačić.

 

 

Podsetimo, gradonačelnik Pule zabranio je koncert koji je treblo da se održi 25. marta u pulskom Domu sportova, a konačna odluka suda se još uvek čeka. Na koncertu je trebalo da nastupe Duško Kuliš, Dragan Kojić Keba, Ana Bekuta i Zorana Mićanović. Promocija Hiladarka je sklopila ugovor o zakupu dvorane s trgovačkim društvom Pula Sport, koje je vlasnik pulskog Doma sportova.

- Iako je celi tim Hiladarke bio jako entuzijastičan za ovaj koncert, nismo mogli da promenimo odluku gradonačelnika Pule, gospodina Filipa Zoričića, koji je odlučio da u javnim prostorima neće biti turbofolk muzike - rekli su iz Hiladarke. 

Promocija je najavila kako će koncert biti premešten u Osijek, no tamošnji gradonačelnik Ivan Radić takođe se usprotivio toj ideji.

- Osijek je srednjeevropski grad koji ima naglašenu evropsku dimenziju. Kao gradonačelnik, apsolutno podržavam reakciju kolege gradonačelnika Pule. Koncert koji je postao predmet rasprave neće se održati u gradskom prostoru Osijeka - poručio je u izjavi.

(Index.hr)

BONUS VIDEO: