Прве бурме пронађене су у старом Египту

Египатски фараони су користили прстење као симбол вечности јер круг нема почетак и крај. Такође одражава облик сунца и месеца, које су обожавали стари Египћани. Неговала се традиција давања прстена љубавницима да би представљала оданост, коју су потом усвојили Грци и Римљани.

Фото: Профимедиа

 

Краљица Викторија је започела традицију ношења беле венчанице

Кроз историју венчанице нису нужно биле беле боје. Заправо, биле су права реткост. Чешће су то биле шарене хаљине које би се и касније могле користити за било коју другу прилику.

Фото: Профимедиа

 

Краљица Викторија, тада 20-годишња млада, била је једна од ретких која се удала у белој венаници. Прва је замолила да нико други не носи бело на венчању осим ње и њених деверуша.

Некада су свадбене торте биле погаче које су се мрвиле преко невестине главе

Стари Римљани завршавали су своја венчања церемонијом на којој је торта налик на погачу мрвљена преко невестине главе за срећу и плодност. Тада би младенци заједно јели торту и то се сматрало једним од њихових првих заједничких дела као мужа и жене. Гости би потом појели преостале мрвице. Свадбене торте замениле су свадбене пите тек у седамнаестом веку.

Фото: Профимедиа

 

„Везивање чвора“ је келтска традиција везивања руку пара

Везивање руку младенцима како би постали једно. Неизоставни део венчаних церемонија, који је настао у средњем веку као древна келтска пракса.

Многи парови га укључују као додатну компоненту своје званичне церемоније, док га други користе да обнове своје завете, преноси 24седам.