Prve burme pronađene su u starom Egiptu

Egipatski faraoni su koristili prstenje kao simbol večnosti jer krug nema početak i kraj. Takođe odražava oblik sunca i meseca, koje su obožavali stari Egipćani. Negovala se tradicija davanja prstena ljubavnicima da bi predstavljala odanost, koju su potom usvojili Grci i Rimljani.

Foto: Profimedia

 

Kraljica Viktorija je započela tradiciju nošenja bele venčanice

Kroz istoriju venčanice nisu nužno bile bele boje. Zapravo, bile su prava retkost. Češće su to bile šarene haljine koje bi se i kasnije mogle koristiti za bilo koju drugu priliku.

Foto: Profimedia

 

Kraljica Viktorija, tada 20-godišnja mlada, bila je jedna od retkih koja se udala u beloj venanici. Prva je zamolila da niko drugi ne nosi belo na venčanju osim nje i njenih deveruša.

Nekada su svadbene torte bile pogače koje su se mrvile preko nevestine glave

Stari Rimljani završavali su svoja venčanja ceremonijom na kojoj je torta nalik na pogaču mrvljena preko nevestine glave za sreću i plodnost. Tada bi mladenci zajedno jeli tortu i to se smatralo jednim od njihovih prvih zajedničkih dela kao muža i žene. Gosti bi potom pojeli preostale mrvice. Svadbene torte zamenile su svadbene pite tek u sedamnaestom veku.

Foto: Profimedia

 

„Vezivanje čvora“ je keltska tradicija vezivanja ruku para

Vezivanje ruku mladencima kako bi postali jedno. Neizostavni deo venčanih ceremonija, koji je nastao u srednjem veku kao drevna keltska praksa.

Mnogi parovi ga uključuju kao dodatnu komponentu svoje zvanične ceremonije, dok ga drugi koriste da obnove svoje zavete, prenosi 24sedam.