Мишљења су углавном подељена. Док једни сматрају како уништава организам, други верују да може да буде корисна уколико се конзумира на одређен начин. Међутим, оно што је неоспорно јесте да треба имати меру.

Ауторка бестселера "Како поправити глад", Др Памела Пик, такође се позабавила овом темом. Иако се после навршене 50. године, функције организма успоравају, она верује да се одређеном исхраном то може побољшати.

Према њеним речима, један зачин би требало додавати у кафу, док други снажно јача имунитет ако га додајете сланим јелима.

Фото: Архив Новости

 

- Куркума јача имунитет и умањује упалне процесе у зглобовима - рекла је она. Куркума има и превентивно дејство за многе болести, и саветује се свима који би желели да одрже своје когнитивне функције у добром стању.

- Цимет има противупално и антимикробијално дејство. Одржава ниво шећера у крви јер успорава пражњење желуца након узимања хране. На тај начин, спречава да шећер нагло скаче или опада и побољшава осетљивост организма на инсулин - рекла је она и посаветовала да се цимет додаје у кафу, док се куркума додаје сланим јелима или се конзумира у облику чаја.

Само један грам цимета дневно умањује шећер у крви, триглицериде, ЛДЛ холестерол и друге лоше параметре код људи који имају дијабетес типа 2.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".