Организација "Хиљадарка" је требало да припреми овај концерт, а наводи се да је већ договорила закуп дворане, али ипак је градоначелник одлучио да откаже.

Марио Циндори, организатор пројекта је рекао:

- На дан када смо Пулу одлепили плакатама, око 9 сати навече звао нас је уплашени директор Пулске спортске дворане, господин Марио Перушко, и рекао да је добио позив од бесног градоначелника који је наредио да без обзира на уговор, концерт мора одмах да буде отказан.

Речи којима је градоначелник образложио отказивање концерта су биле "не желим српска смећа у свом граду!".

Управо овим поводом огласио се и Драган Којић Кеба који је прокоментарисао ситуацију у којој се он заједни са колегама прогласио забрањеним:

- Цела ова ситуације се зове културолошки расизам! Тај човек је дао себи за право да намеће своју вољу грађанима Пуле и околине. Око 4.000 људи је већ купило своје карте за музичаре које они желе да виде, а неко њима намеће вољу са својом личном идеологијом. Тај човек је начинио велики прекршај. Уколико се докаже је рекао то што је рекао и да нас је онако назвао, може да очекује тужбу - започео је певач за Курир.

Фото: АТА имагес

 

 

- Мени је жао што до концерта није дошло, а пре свега због публике. Додуше, ја и даље немамо дефинитивну информацију да је концерт у Осијеку отказан, а и да јесте, Боже мој. Ја се не могу ни осиромашити нити обогатити за један дан.

Након тога, Кеба се осврнуо на изјаве градоначелника Осијека, које алудирају на то да ће концерт заправо бити отказан.

- Ако је он забранио, онда се не разликује ништа од свог колеге. Волео бих да останем миран у целој ситуацији, због чега бих био немиран? Никога не терам да воли моју музику и сматрам да се народу не може ништа забранити. Тај човек не заслужује да буде градоначелник Пуле - рекао је Кеба.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: