Organizacija "Hiljadarka" je trebalo da pripremi ovaj koncert, a navodi se da je već dogovorila zakup dvorane, ali ipak je gradonačelnik odlučio da otkaže.

Mario Cindori, organizator projekta je rekao:

- Na dan kada smo Pulu odlepili plakatama, oko 9 sati naveče zvao nas je uplašeni direktor Pulske sportske dvorane, gospodin Mario Peruško, i rekao da je dobio poziv od besnog gradonačelnika koji je naredio da bez obzira na ugovor, koncert mora odmah da bude otkazan.

Reči kojima je gradonačelnik obrazložio otkazivanje koncerta su bile "ne želim srpska smeća u svom gradu!".

Upravo ovim povodom oglasio se i Dragan Kojić Keba koji je prokomentarisao situaciju u kojoj se on zajedni sa kolegama proglasio zabranjenim:

- Cela ova situacije se zove kulturološki rasizam! Taj čovek je dao sebi za pravo da nameće svoju volju građanima Pule i okoline. Oko 4.000 ljudi je već kupilo svoje karte za muzičare koje oni žele da vide, a neko njima nameće volju sa svojom ličnom ideologijom. Taj čovek je načinio veliki prekršaj. Ukoliko se dokaže je rekao to što je rekao i da nas je onako nazvao, može da očekuje tužbu - započeo je pevač za Kurir.

Foto: ATA images

 

 

- Meni je žao što do koncerta nije došlo, a pre svega zbog publike. Doduše, ja i dalje nemamo definitivnu informaciju da je koncert u Osijeku otkazan, a i da jeste, Bože moj. Ja se ne mogu ni osiromašiti niti obogatiti za jedan dan.

Nakon toga, Keba se osvrnuo na izjave gradonačelnika Osijeka, koje aludiraju na to da će koncert zapravo biti otkazan.

- Ako je on zabranio, onda se ne razlikuje ništa od svog kolege. Voleo bih da ostanem miran u celoj situaciji, zbog čega bih bio nemiran? Nikoga ne teram da voli moju muziku i smatram da se narodu ne može ništa zabraniti. Taj čovek ne zaslužuje da bude gradonačelnik Pule - rekao je Keba.

(Kurir)

BONUS VIDEO: