Његов живот генерално није познат јавности, али оно што се зна јесте да је захваљујући редитељу Драгану Кресоји успео да издржава породицу. Тужна прича дечака из филма није се умногоме разликовала од његовог приватног живота.

Редитељ Драган Кресоја тражио је по Херцеговини дечака који би могао да изнесе улогу Вуколе, а како никако није успео да га нађе, вратио се у Београд. У центру града пронашао је Марка, који је тада сам шетао улицама и одлучио је да га позове на кастинг за филм у којем је главну улогу тумачио Велимир Бата Живојиновић.

Фото: Јутјуб принтскрин

 

Маркови родитељи су били одушевљени чињеницом да је њихов син добио улогу јер им је то, између осталог, представљало један од извора прихода. Четири године касније добија нову улогу Чавке у истоименом оставарењу Милоша Радивојевића. Успео је да породицу пресели у нову кућу у којој су могли нормално да живе.

Био је један од омиљених младих глумаца осамдесетих година. На филмском фестивалу у Нишу Марко осваја прво место и добија бројне понуде за филмове. Наредна Маркова улога била је у телевизијском филму “Тајна Лазе Лазаревића” (1986), редитеља Александра Ђорђевића. У овом остварењу играо је Лазу Лазаревића. Затим је уследио фим “Догодило се на данашњи дан” (1987) Мирослава Лекића, у којем Марко Ратић игра дечака Грегора.

Година 1990. значајна је за овог уметника јер одлучује да напусти глумачки позив и повлачи се из јавности. Тих година се о њему мало знало, а он је тих ратних година наставио живот у Београду. Није волео да даје интервјуе, а у септембру 2013. објављено је да је преминуо услед тешке и неизлечиве болести. Умро је у 38. години живота, а сахрани су присутвовали само његови најближи.

БОНУС ВИДЕО: