Шармантну Кристину Раденковић (42) домаћа јавност добро зна као водитељку РТС-а, где годинама води квизове "Слагалица" и "Стигни ме ако знаш".

Поред тога, она је учествовала у многим другим успешним пројектима, укључујући емисију која је пратила Светско првенство у Катару, затим Песму за Евровизију, била је део српске делегације на прошлогодишњој Евровизији у Торину...

Међутим, мало је познато да је Кристина Раденковић – глумица. И, штавише, забележила је улоге у незаборавним ТВ остварењима.

Кристина Раденковић рођена је у Новом Саду, где је тренирала тенис и бавила се џез балетом. Ускоро је, као гимназијалка, постала чланица француске драмске секције, а потом пошла на радионицу глуме код Милана Плетела Плеџе.

Фото: Јутјуб принтскрин/Milan Radulovic

 

 

Иако је најпре уписала туризмологију на Природно-математичком факултету, после завршене прве године је прешла на Академију уметности у Новом Саду, где је дипломирала глуму на класи Бора Драшковића с просечном оценом 9,2.

Уследило је више позоришних улога, а прву запажену на телевизији забележила је у серији "Оно као љубав", која се емитовала 2009. године.

Кристина је у овој незаборавној комедији играла лик Сашке, раме уз раме са Сергејем Трифуновићем, Љубомиром Бандовићем, Бојаном Стефановић, Соњом Колачарић..

Уз то, наредне године се појавила у улози професорке Миљане у серији "Приђи ближе", а 2018. смо је запазили и у серији "Немањићи: Рађање краљевине".

Што се тиче позоришта, које је велика Кристинина љубав, њу смо последњих година гледали у представама "Сеx Бомб", "Управниковање", "Оговарање", "Виа Балкан", "Мирандолина"...