Српска водитељка и супруга некадашњег фудбалера Душана Дулета Савића, Марина Рајевић Савић годинама је брижљиво градила своју професионалну каријеру, али породицу због тога никад није запоставила.

Она је из складног брака са Дулетом Савићем добила два сина, Уроша Савића и познатог фудбалера Вујадина Савића и, који је у браку са нашом познатом глумицом Мирком Васиљевић.

Фото: АТА имагес

 

 

У више наврата Марина је у јавности говорила о томе како се слаже са својом снајом, а из тога се могло закључити да она и Мирка имају одличан однос. 

Једном приликом она је открила детаље њене и Дулетове везе:

- Наша љубав траје веома дуго, од 1979. године смо у вези, а у браку смо од 1982. Брак подразумева изазов, а некада напор и жртву, али производ љубави је изнад свега, а то је наша породица, здрава и велика. Створили смо синове добре и одговорне, људе пуне љубави за своје супруге и децу, пре свега - испричала је за „Блиц” ауторка и водитељка некада култне емисије „Док анђели спавају”.

Марина сматра да зна у чему је тајна и кључ највећих љубави.

- Заједничко зрење и стасавање производе велику љубав као круну. Кад се млади сретнете то је предност, мислим, велика. У љубави су евидентно успешнији бракови који су склопљени у раној младости супружника. Ако не измамите осмех том човеку поред вас, то није љубав, ту нема дилеме. Осмех је знак, и по њему се познаје да ли волите - каже супруга једног од највећих српских фудбалера свих времена.

Она је свесна чињенице да се поштовање и љубав преносе с колена на колено и зато сматра да је управо то оно што чини један успешан брак.

- Однос према љубави генерације у породици преносе са једних на друге. И у мојој и у Душановој породици се баш волело и верујем да смо то пренели и на децу нашу, будући да су се Вујадин и Мирка врло млади заволели, а и Урош и Тијана. Несвесно смо слали поруке и препознајемо код наших синова да су их усвојили, јер је Вујадин имао само 21 годину када је добио дете, а сада он и Мирка имају по 27, а већ имају троје деце. Урош је у 24. години добио ћерку - рекла је Марина.

Она каже да никада није желела деци да намеће своју вољу и не сугеришу шта да раде, али да су њени синови знали да је она увек ту за њих. Она је била годинама стуб породице, јер је Дуле био више одсутан због честих тренинга и утакмица. 

- Дуле и ја не волимо да делимо савете, али они знају да имају нашу подршку и да волимо велике породице. Било би лепо да Лена добије брата или сестру, али и много воли Миркину и Вујадинову децу. Само прича о њима и једва чека да их види - кроз осмех прича мајка и супруга прослављених фудбалера.

За унуке Марина и Дуле кажу да су њихова највећа срећа и да су пресрећни што виде да су њихови синови Вујадин и Душан, али и снајке Мирка и Тијана посвећени родитељи.