Глумац Милан Лане Гутовић био је један од најбољих југословенских и српских глумаца, један од чувених беба Бојана Ступице, заједно са колегама са класе Јосифом Татићем, Светланом Бојковић, Иваном Бекрјаревом и Танасијем Узуновићем, које је Бојан примио у стални ангажман Југословенског драмског позоришта.

Фото: Милутин Лабудовић

 

 

Популарност на телевизији је стекао улогама у серијама "Бољи живот", "Отворена врата", а вечито ће остати упамћен као Срећко Шојић у "Тесној кожи".

Био је прави пустолов, попут оног у истоименој серији коју је водио на РТС-у, а о његовом приватном животу се мало тога знало.

Преминуо је у августу 2021. године, а иза себе је оставио супругу Биљану Кнежевић, балерину Позоришта на Теразијама са којима има синове Јанка и Спасоја.

Из првог брака има ћерку Милицу, а како је и сама Милица напоменула након смрти свог оца, глумац је имао још једну ћерку, Невену.

- Хтела бих да напоменем, и да замолим новинаре, да исправе грешку која се поткрала, а која се данима провлачи кроз вести. Мој отац је имао четворо деце! Ја имам млађу сестру Невену која кроз ове тешке тренутке пролази са свима нама. Хвала на разумевању! - написала је Милица.

Најстарија Ланетова ћерка је кренула очевима стопама, а поред глуме се бави и балетом. 

Како многи кажу, веома личи на оца, а осим физичке сличности, очигледно је наследила и глумачки таленат.

Имали смо прилику да је гледамо у серијама "Мјешовити брак", "Ургентни центар" "Хотел са седам звездица", као и у филмовима "Ивкова слава", "Одбачен", "Бели лавови", а последњих година је свој фокус усмерила на балет.

Фото: Јутјуб принтскрин/Vodič za roditelje

 

 

Има свој студио балета и предаје деци предшколског и школског узраста. 

- Ја сам и глумица и балерина. Мене је педагогија одувек интересовала, деца су страшно искрена и то је предивно код њих -испричала је једном Милица.

Милица је удата за Драгана Максимовића и има седмогодишњег сина.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".