ДОК граде случај против Брајана Волша, тужиоци тврде да један део доказа јасно показује о чему је он размишљао пре и после наводног убиства, а то је његова претрага на Гуглу, пише Бостон25њуз.

Наиме, Брајан Волш је 27. децембра у претрагу унео питање: "Какав је развод најбољи за мушкарца", што је само пар дана пре него што је Ана нестала 1. јануара око 4 сата ујутру.

Према тужилаштву, Брајан Волш је више сати "гуглао" и упутства о томе како да се ослободи тела.

Реакције на Волшове претраге су различите. Неки су вероватно провели време бришући своју историју претраге, а други су се бавили питањем да ли велике технолошке компаније могу или треба да предају полицији историју онлајн претраге својих корисника.

Међутим, у средишту ове теме налази се једно питање, а то је да ли заиста постоји нешто као што је приватна Интернет претрага.

Подсетимо, Волш је 18. јануара оптужен за убиство супруге Ане Волш, рођене Београђанке.

Он је оптужен да је 1. јануара у подруму породичне куће у Кохасету убио и раскомадао Анино тело, а онда га се решио.

Фото: Принтскрин Јутјуб, Инстаграм/anawalshe, Профимедиа

 

 

Тужиоци су тада изнели низ доказа до којих су дошли током истраге нестанка Ане Волш, којој се сваки траг губи 1. јануара.

Како су навели, Брајан је имао узнемирујућу претрагу на Гуглу на ајпеду свог сина, укључујући и "10 начина како се решити тела" и "како спречити тело од распадања".

Тужилаштво је представило доказе које су сакупили из 10 кеса за смеће а које су наводно бачене на депонији у близини стана Брајанове мајке.

Међу доказима је и комад огрлице коју је Ана носила, Прада ташница, ковид вакцинациони картон на њено име и друге ствари које садрже Анин и Брајанов ДНК.

Брајану је укинута кауција и отада се налази у казнено-поправном дому округа Норфолк.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".