Очекује се да данас тужилац презентује нове доказе до којих је истрага дошла у претходне три недеље колико је прошло од претходног саслушања. Ту се пре свега мисли на додатне резултате ДНК вештачења који су пронађени у кући Волшових, али и на депонији која се налази недалеко од куће Брајанове мајке Дајане.

Такође, није искључено ни да ће тужилац данас обелоданити и нове детаље који су добијени након разговора управо са Анином свекрвом, али и са дадиљом која је боравила у кући након Аниног нестанка. Није искључено и да су у жељи да разреше цео случај педагози имали разговор и са Анином и Брајановом децом која су била у кући у време када се трагедија догодила.

Докази

Фото: Јутјуб принтскрин/CBS Boston, Инстаграм принтскрин/anawalshe, Профимедиа

 

Тужилаштво је изнело веома чврсте доказе да је Брајан умешан у нестанак супруге Ане, почевши од 10 кеса које су однете на депонију, а у којима су били крвави пешкири, тестера, секира, рукавице, нож, запрљан тепих...

На многима од њих нађени су ДНК трагови Ане Волш, а поред тога, надлежни су обелоданили и шокантне податке које су добили прегледом мобилних телефона, таблета и лаптопова, да је Брајан Волш у ноћи нестанка али и у наредна два дана, на интернету тражио "колико дуго остаје ДНК", "може ли да се идентификује тело без зуба", "кољи је најбољи начин да се тело раскомада и уништи”, “како очистити крв са дрвеног пода”, “можете ли бити оптужени за убиство без тела”...

Суђење тек средином године

Фото: принтскрин Инстаграм/anawalshe/Јутјуб/WCVB Channel 5 Boston

 

Иако је Брајан Волш оптужен за убиство, главно суђење могло би да почне тек за неколико месеци, пошто се кривични поступак у САД одвија у више фаза.

Уколико се Брајан Волш не предомисли и не призна кривицу (на претходном појављивању пред судијом се изјаснио да није крив), односно не склопи договор са тужилаштвом, уследиће прелиминарни поступак пред судом, када ће тужилац морати да докаже постојање довољно чињеница да је окривљени учинио кривично дело, после чега ће судија одлучити да ли ће заказати суђење или обуставити цео поступак.

Ако се суђење закаже, следи фаза одлучивања о претходним питањима, а тек после тога главно суђење, које почиње формирањем пороте од 12 чланова.

Фото: Јутјуб принтскрин/CBS Boston, Инстаграм принтскрин/anawalshe

 

Понашање у затвору

Амерички медији писали су да Брајан пажљиво спрема своју одбрану која ће се наводно базирати на његовој психичкој неуравнотежености.

Он је, како су пренели медији, почео да излуђује чуваре, а сви мисле да је то део његове тактике.

- Не мрда из притворске ћелије, записује нешто, а с времена на време дозива чуваре и поставља им нека сулуда питања без икаквог смисла - рекао је извор истрази америчким медијима.

Фото: принтскрин Инстаграм, Јутјуб/Boston 25 News

 

Како преносе, не знају да ли је реч о његовој стратегији да се прави луд и вади на неурачунљивост или човеку заиста није добро.

- Свестан је да се укопао са претрагама на интернету и да је на неки начин испао глуп, па се хвата за сламку. Његови адвокати ће инсистирати на томе да у тренутку нестанка Ане Волш није био при себи - испричао је извор.