Kostakurta, Nesta, Maldini i na kraju - Kaha Kaladze. Gruzijac sa 16 godina debitovao za Dinamo Tbilisi, a nakon četiri godine prelazi u kijevski Dinamo. Ipak, njegova svetska slava dolazi prelaskom u Milan 2001. godine. Postao je najskuplji gruzijski fudbaler ikada.

Sa Milanom je došao do titule Serije A, titule evropskog prvaka, ali i svetskog prvaka. Pokazao se kao uspešan igrač i proveo je u Milanu 9 godina pre nego što je klub neslavno napustio bez ugovora. Na redu je bila Đenova gde je pružio još 2 godine defanzivne klase.

Posle fudbalske karijere je odlučio da uđe u politiku i postao je ministar energetike Gruzije, a nakon toga i gradonačelnik Tbilisija, glavnog grada Gruzije.

Foto: Profimedia

 

Otmica brata

Ipak, njegov potpis za "rosonere" je bio zasenjen bitnijim dešavanjima u životu Gruzijca. NJegov mlađi brat Levan je kidnapovan u Gruziji i tražen je otkup od 600 hiljada dolara u zamenu za njegov život.

Brata je video jedini put putem video snimka gde je on nosio povez preko očiju i molio za pomoć. Nadležne službe su se pokrenule, ali ipak, nije bilo rezultata.

Foto: Jutjub printskrin/zuzinski salas

 

Četiri godine kasnije je policija pronašla osam leševa i spekulisalo se da je upravo Levan među njima. Američki FBI je skoro godinu dana kasnije potvrdio crne sltunje porodice Kaladze.

Navodno je porodica bila spremna da plati otkup, ali kada se otac Levana i Kahe našao sa otmičarima, oni su pobegli, verujući da je on sa policijom. Dvojica su osuđena za ubistvo i to na 25 godina i 5 godina.

On nikada nije preboleo smrt Levana, a 2009. godine dobio je sina i nazvao ga po svom bratu.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".