У Србији ће бити претежно облачно, на југу и истоку Србије пре подне у нижим пределима са слабом кишом и суснежицом, на планинама уз провејавање снега, а највиша дневна температура износиће од 5 до 10 степени.

Према прогнози Републичког хидрометеоролошког завода, дуваће слаб и умерен, на истоку и југоистоку Србије повремено и јак северозападни ветар. Најнижа температура од -3 до 3 степена.

У другом делу дана јаче наоблачење са севера које ће после подне у северним, а увече и током ноћи и у осталим крајевима условити кишу, на планинама снег.

У току ноћи уз пад температуре снег се очекује и у нижим пределима југозападне, јужне и југоисточне Србије, а северозападни ветар биће у појачању.

Време у Београду

И у Београду ће ујутру и пре подне бити мало и умерено облачно, са дужим сунчаним интервалима. После подне наоблачење са кишом. Ветар слаб до умерен, северозападни. Најнижа температура око 1, а највиша око 8 степени.

Увече и током ноћи облачно са кишом, уз умерен, повремено и јак северозападни ветар.

Изгледи времена за наредне дане

Према изгледима времена за наредних седам дана, наредних дана хладније, од недеље се у јутарњим сатима очекује слаб и умерен мраз, а почетком следеће седмице у већини места дневна температура око нуле.
У суботу облачно и ветровито, са мешовитим падавинама (кишом и снегом) - више падавина ће бити у источној, централној и југоисточној Србији, од 10 до 30 милиметара за 24 сата. Дуваће јак и олујни северозападни ветар.
У недељу престанак падавина и постепено слабљење ветра.
Од понедељка до краја периода умерено облачно и углавном суво, у другој половини недеље уз пораст дневних температура.

(Спутњик)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".