Пре само годину и по дана за 300 евра месечно у Београду је могао да се изнајми добар стан. Данас за 500 евра тешко да можете наћи добро уређен простор, чак и на периферији.

Почетком 2022. године је дошло до великог повећања кирије због повећања потражње, а цене најма су скоро удвостручене. Многи су морали да се иселе из центра и оду на ободе града.

Данас подстанари тешко могу да добију стан за 300 евра, а ако успеју да нађу, ти станови не прелазе 50 квадрата и често су у кући уместо у згради, а поједини су од центра града удаљени и по сат времена вожње.

Фото: Н. Скендерија

 

Земун

У насељу Сава Ковачевић, може се наћи једноипособан стан од 45 квадратних метара. По цени од 300 евра месечно се може наћи намештен стан у кући, а не у згради, изграђен 2000. године.

Овај стан има дневни боравак са кухињом, спаваће собе, купатила и терасе, а будућем станару је обезбеђено и паркинг место.

Што се осталих трошкова тиче, депозит је исти као и кирија, а месечни трошкови су око 12 хиљада динара и укључују струју, грејање, кабловску и интернет приступ. У стану ипак, кућним љубимцима није дозвољено и минимални закуп је шест месеци.

Фото: Н. Фифић

 

Вождовац

Гарсоњера величине 35 квадрата на високом приземљу изграђена је 2005. године. Стан је намештен, а као и у претходном, нису кућни љубимци добродошли.

Ипак, поред депозита у висини једне месечне кирије, остали трошкови су око 70 евра, а минимални закуп је шест месеци.

Фото: Н. Скендерија

 

Бањица

Полунамештен стан на Бањици од 47 квадрата је изграђен пре 10 година и састоји се од полунамештене кухиње и купатила, а остале две просторије су празне. Овај стан има и терасу.

Остале информације не разлику се много у односу на остале станове – депозит у висини једне месечне кирије, без кућних љубимаца, минимални закуп од годину дана. Од месечних трошкова наводи се инфостан од 1.400 динара, одржавање зграде од 1.300, а струја и грејање, на норвешке радијаторе, плаћа се по потрошњи.

Фото: Н. Скендерија

 

Карабурма

Нешто јефтинији стан, од 230 евра, се налази на Карабурми. У питању је једнособан стан од 27 квадрата. Налази се у згради са видео надзором. Будући подстанар у овој згради грејаће се на ТА пећ.

Фото: П. Милошевић

 

Лион

На Лиону, делу Звездаре, у близини Звездара Театра, оглашена је гарсоњера од 28 квадрата. Цена месечног закупа износи 280 евра. Међутим, грејање је на климу. Такође, власнику је потребно платити депозит у висини једне кирије.

Фото: Архива Новости

 

Мали Мокри Луг

У Малом Мокром Лугу наишли смо на једноипособан стан, површине 45 квадрата. Цена се уклапа у оквир – 300 евра. Стан се налази у оквиру куће, власник истиче да је реновиран, а грејање је на струју,а поред ТА пећи, у стану се налази И клима. И у овом случају потребан је депозит, који такође износи 300 евра, али је потребно обезбедити И 150 евра за агенцијску провизију.

Стан се састоји од спаваће собе, дневног боравка са кухињом И трпезаријом, купатила и предсобља.

Струја се плаћа по потрошњи, а власник истиче да рачуни варирају од 1.500 до 3.000 динара. Остали рачуни, укључујући и кабловску и интернет, улазе у цену закупа.

Фото: П. Милошевић

 

Ледине

За цену до 300 евра може да се пронађе и стан на Лединама. У питању је једнособан стан од 34 квадрата. Уз месечну ренту од 290 евра, режијски трошкови варирају од 1.200 до 4.000 динара. Такође, потребно је платити и депозит у висини кирије. Стан је намештен, а грејење је на норвешке радијаторе.

Фото: Н. Параушић

 

Жарково

Када је у питању Жарково, могуће је изнајмити гарсоњеру од 24 квадрата, за месечну ренту од 250 евра.

Стан се налази на приземљу, грејање је на гас, а месечне режије износе око 8.000 динара.

(Курир)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".