За Јетмиром Гочајем (24) расписана потерница, али га црногорска полиција није затекла на адреси на којој је пријављен. За њим је расписана међународна потерница Интерпола Београд 18. јануара 2023. године. 

Након што је полиција доставила кривичну пријаву уз доказни материјал, Више јавно тужилаштво у Београду донело је наредбу о спровођењу истраге против Јетмира Гочаја, због сумње да је извршио кривично дело тешко убиство из ниских побуда, љубоморе, за које је запрећена казна од најмање 10 година или доживотни затвор.

Тужилаштво је предложило суду да Јетмиру одреди притвор и да наложи расписивање потернице за њим.

- Службеници Управе полиције су, сходно међународној потерници НЦБ Интерпола Београд, која је расписана 18. јануара 2023. године, извршили провере у циљу лоцирања и лишења слободе лица Г. Ј., држављанина Црне Горе, током којих није лоцирано присуство наведеног лица на познатим локацијама у Црној Гори - саопштили су из црногорске полиције одговарајући на питање "Дана" да ли су трагали за Гочајем након што је за њим расписана међународна потерница и додали:

Фото: Принтскрин Фејсбук

 

- Оперативне активности Управе полиције су и даље у току, а са свим утврђеним чињеницама упознати су надлежни органи Републике Србије званичним каналима. Напомињемо да Управа полиције, у оквиру својих законских могућности, предузима све мере и радње из своје надлежности у овом случају - саопштили су из полиције.

Поред тога, наводи се да је Јетмир по расписивању потернице уништио свој мобилни телефон и тиме онемогућио да му се уђе у траг путем ГСП-а. Његови пријатељи и родбина тврде да га нису видели и претпостављају да уопште није у Црној Гори.

Јетмирова фамилија живи у Албанији и могуће да је отишао тамо и да му они помажу, наводе извори блиски истрази.

Фото: Фејсбук принтскрин

 

Подсетимо, Иванино беживотно тело пронашла су браћа 24. децембра у изнајмљеном стану на Звездари. Како им се није јављала на телефон, развалили су врата стана и затекли је на кревету откопчаних панталона и подигнуте блузе. Угледали су модрице по врату, а имала је и повреде усне, ока, али и прстију на шаци и подлактице. Што све указује да се до последњег даха борила за живот.

Фото: Фејсбук принтскрин/Ivana Krivokapić

 

Ово је потврдио и обдукциони налаз у ком се наводи да је убица 23. децембра прошле године рукама Ивани стезао уста и нос док није издахнула, па је закључао стан и кључ понео са собом. 

Иначе, данима након злочина на друштвеним мрежама осумњичено Јетмир је објављивао фотографије из завичаја и преко друштвених мрежа се опраштао од трагично страдале Иване К. Ипак, након што се у медијима појавила информација да га тражи полиција, Јетмир се одлучио на радикално другачији приступ. Наиме, он је склонио све објаве са Инстаграма, као и новије објаве са Фејсбука, те му је последња датирана 18. октобра прошле године.

Фото: Фејсбук принтскрин/Miodrag Krivokapić

 

У разговору са београдским новинарима говорио да је код куће и да му је полиција рекла да га нико не тражи.  На питање да ли ће се предати полицији у Србији рекао:

- Ја сам у кући тренутно тако да мислим да нема ништа од тога.

Рекао је "да нема везе са убиством и да је осумњичен полиција би већ дошла по њега".

На питање о Ивани је рекао:

- Упознали смо се на планинарењу на Проклетијама. Знамо се од прошле зиме, март, април, ако се не варам. Па ми смо били у контакту сваки дан смо се чули и онда питала ме кад ћеш доћи у Београд и позвала ме. Ја сам ишао, дружили се, шетали, ништа нисмо имали, значи између мене и Иване није било ничега. Последњи пут смо се видели 23. децембра. Тог дана када сам ја кренуо за Црну Гору. Замолио би све портале, све људе, да пре него што почињу да нешто пишу о мени, да размишљају мало - рекао је он тада.

Фото: Принтскрин Фејсбук

 

На питање да ли зна ко би евентуално могао да је убије каже:

- Не бих знао ко је то урадио, ја њене пријатеље нисам знао, на данашњи дан ово се може очекивати од сваког, ја са тиме немам ништа.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш