Za Jetmirom Gočajem (24) raspisana poternica, ali ga crnogorska policija nije zatekla na adresi na kojoj je prijavljen. Za njim je raspisana međunarodna poternica Interpola Beograd 18. januara 2023. godine. 

Nakon što je policija dostavila krivičnu prijavu uz dokazni materijal, Više javno tužilaštvo u Beogradu donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv Jetmira Gočaja, zbog sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo iz niskih pobuda, ljubomore, za koje je zaprećena kazna od najmanje 10 godina ili doživotni zatvor.

Tužilaštvo je predložilo sudu da Jetmiru odredi pritvor i da naloži raspisivanje poternice za njim.

- Službenici Uprave policije su, shodno međunarodnoj poternici NCB Interpola Beograd, koja je raspisana 18. januara 2023. godine, izvršili provere u cilju lociranja i lišenja slobode lica G. J., državljanina Crne Gore, tokom kojih nije locirano prisustvo navedenog lica na poznatim lokacijama u Crnoj Gori - saopštili su iz crnogorske policije odgovarajući na pitanje "Dana" da li su tragali za Gočajem nakon što je za njim raspisana međunarodna poternica i dodali:

Foto: Printskrin Fejsbuk

 

- Operativne aktivnosti Uprave policije su i dalje u toku, a sa svim utvrđenim činjenicama upoznati su nadležni organi Republike Srbije zvaničnim kanalima. Napominjemo da Uprava policije, u okviru svojih zakonskih mogućnosti, preduzima sve mere i radnje iz svoje nadležnosti u ovom slučaju - saopštili su iz policije.

Pored toga, navodi se da je Jetmir po raspisivanju poternice uništio svoj mobilni telefon i time onemogućio da mu se uđe u trag putem GSP-a. NJegovi prijatelji i rodbina tvrde da ga nisu videli i pretpostavljaju da uopšte nije u Crnoj Gori.

Jetmirova familija živi u Albaniji i moguće da je otišao tamo i da mu oni pomažu, navode izvori bliski istrazi.

Foto: Fejsbuk printskrin

 

Podsetimo, Ivanino beživotno telo pronašla su braća 24. decembra u iznajmljenom stanu na Zvezdari. Kako im se nije javljala na telefon, razvalili su vrata stana i zatekli je na krevetu otkopčanih pantalona i podignute bluze. Ugledali su modrice po vratu, a imala je i povrede usne, oka, ali i prstiju na šaci i podlaktice. Što sve ukazuje da se do poslednjeg daha borila za život.

Foto: Fejsbuk printskrin/Ivana Krivokapić

 

Ovo je potvrdio i obdukcioni nalaz u kom se navodi da je ubica 23. decembra prošle godine rukama Ivani stezao usta i nos dok nije izdahnula, pa je zaključao stan i ključ poneo sa sobom. 

Inače, danima nakon zločina na društvenim mrežama osumnjičeno Jetmir je objavljivao fotografije iz zavičaja i preko društvenih mreža se opraštao od tragično stradale Ivane K. Ipak, nakon što se u medijima pojavila informacija da ga traži policija, Jetmir se odlučio na radikalno drugačiji pristup. Naime, on je sklonio sve objave sa Instagrama, kao i novije objave sa Fejsbuka, te mu je poslednja datirana 18. oktobra prošle godine.

Foto: Fejsbuk printskrin/Miodrag Krivokapić

 

U razgovoru sa beogradskim novinarima govorio da je kod kuće i da mu je policija rekla da ga niko ne traži.  Na pitanje da li će se predati policiji u Srbiji rekao:

- Ja sam u kući trenutno tako da mislim da nema ništa od toga.

Rekao je "da nema veze sa ubistvom i da je osumnjičen policija bi već došla po njega".

Na pitanje o Ivani je rekao:

- Upoznali smo se na planinarenju na Prokletijama. Znamo se od prošle zime, mart, april, ako se ne varam. Pa mi smo bili u kontaktu svaki dan smo se čuli i onda pitala me kad ćeš doći u Beograd i pozvala me. Ja sam išao, družili se, šetali, ništa nismo imali, znači između mene i Ivane nije bilo ničega. Poslednji put smo se videli 23. decembra. Tog dana kada sam ja krenuo za Crnu Goru. Zamolio bi sve portale, sve ljude, da pre nego što počinju da nešto pišu o meni, da razmišljaju malo - rekao je on tada.

Foto: Printskrin Fejsbuk

 

Na pitanje da li zna ko bi eventualno mogao da je ubije kaže:

- Ne bih znao ko je to uradio, ja njene prijatelje nisam znao, na današnji dan ovo se može očekivati od svakog, ja sa time nemam ništa.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš